Μπάσκετ: H θέληση θα καλύψει τυχόν κενά

Μπάσκετ: H θέληση θα καλύψει τυχόν κενά

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προσθήκη των διεθνών παικτών που δεν συμμετείχαν στην πρώτη προκριματική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, λόγω της δέσμευσής τους από την Ευρωλίγκα, δυναμώνει την ανταγωνιστικότητα και την ποιότητα της ελληνικής ομάδας για το προσεχές παιχνίδι με τη Σερβία στο Ηράκλειο (13/9), αλλά το ζητούμενο για το τεχνικό επιτελείο του Θανάση Σκουρτόπουλου είναι η μεγαλύτερη δυνατή ομοιογένεια, ώστε οι μονάδες να γίνουν… ομάδα.

Οι Σέρβοι ενισχύονται με τους Μπογκντάνοβιτς, Μπιέλιτσα και Μιλουντίνοφ που απουσίασαν από τα έξι πρώτα παιχνίδια των προκριματικών και δημιουργεί πλέον «γρίφο», όπως συμβαίνει και με την Εθνική Ελλάδας, η ενσωμάτωσή τους και ο βαθμός ετοιμότητας, λόγω της σύντομης προετοιμασίας.

Γι’ αυτούς τους προφανείς λόγους της ασχημάτιστης ακόμη εικόνας της Εθνικής, ο Σκουρτόπουλος πιστεύει ότι η διαφορά στη διεκδίκηση της νίκης για τον αγώνα στα «Δύο Αοράκια» θα είναι η θέληση των παικτών να καλύψουν τις αδυναμίες του αγωνιστικού «δεσίματός» τους και να φτάσουν στη νίκη. Η αποστολή της Εθνικής αναχωρεί σήμερα για το Παρίσι και για τα δύο δυνατά φιλικά παιχνίδια που θα δώσει αύριο και μεθαύριο, με τη Γαλλία και το Μαυροβούνιο.

• Στο Ολυμπιακό Στάδιο συνεχίζει την προετοιμασία του ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, χωρίς τους διεθνείς παίκτες του, και το ίδιο συμβαίνει με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Από τους «πράσινους» απουσιάζουν έξι παίκτες (Καλάθης, Παπαπέτρου, Θ. Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννης, Μήτογλου, Λεκάβιτσους) και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ισάριθμες απουσίες (Μάντζαρης, Παπανικολάου, Πρίντεζης, Τίμα, Βεζένκοφ, Στρέλνιεκς).

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα δώσει φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα με το Λαύριο αύριο, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας. Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει, χωρίς τους 6 διεθνείς παίκτες, σε τουρνουά στην Ισπανία, μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάλαγα (13-14/9), καθώς το πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών (β΄ φάση) του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα ολοκληρωθεί στις 16 του μηνός και οι προπονήσεις θα συνεχιστούν με τέσσερις παίκτες (Στεφανίδης, Λαμπρόπουλος, Χάρις, Στυλιανού) που έχουν βοηθητικό ρόλο.

• Ελεύθεροι για να ενταχθούν σε ομάδα παραμένουν οι Βλάντο Γιάνκοβιτς και Νώντας Παπαντωνίου, που προπονούνται, αντίστοιχα, στον Χολαργό και στον Παναθηναϊκό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή