Μπάσκετ: Εθνική… ανομοιογένεια

Μπάσκετ: Εθνική… ανομοιογένεια

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δεδομένη χρονική πίεση προετοιμασίας της εθνικής ομάδας μπάσκετ και η «ανωμαλία» των «παραθύρων» αποτελούν δικαιολογία για την κακή εικόνα που παρουσίασε στα δύο φιλικά παιχνίδια με το Μαυροβούνιο (νίκη 87-76) και κυρίως απέναντι στη Γαλλία (ήττα 84-68), όμως η αναγκαιότητα της νίκης στη δύσκολη αναμέτρηση με τη Σερβία, μεθαύριο στο Ηράκλειο, αφαιρεί πλέον κάθε άλλοθι.

Η ελληνική ομάδα βρήκε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με το Μαυροβούνιο, όμως σε κανένα από τα 4 δεκάλεπτα του παιχνιδιού με τους Γάλλους δεν είχε συνέπεια σε άμυνα και επίθεση. Ηταν ασύνδετη, είχε μεγάλη απόσταση από το ζητούμενο της ομοιογένειας, παρά την εμπειρία των πρωτοκλασάτων στελεχών της και είναι δεδομένο ότι στις δύο εναπομείνασες μέρες της προετοιμασίας της, θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν για να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες αδυναμίες του παιχνιδιού της.

Η αναπλήρωση του Μπουρούση από τον Παπαγιάννη στον αγώνα με τη Γαλλία δεν ήταν η αναμενόμενη, ενώ ο Καλάθης ήταν αρνητικός. Ο εκνευρισμός χαρακτήρισε την εμφάνιση της Εθνικής κόντρα στους «τρικολόρ», με αποκορύφωμα την αποβολή του Παπανικολάου στο τρίτο δεκάλεπτο, λόγω διαμαρτυρίας στον δεύτερο διαιτητή.

«Κρατάω ότι δεν βρήκαμε τη συνεργασία που έπρεπε στην άμυνα. Θέλουμε μία μεγαλύτερη εγρήγορση από κάθε παίκτη, για να καλύψουμε το έδαφος. Δεν έχουμε χρόνο, αλλά θα είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για τον αγώνα με την Σερβία», τόνισε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Είναι αναμφισβήτητα θετικό το γεγονός ότι οι διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της Ευρωλίγκας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αλλά ταυτόχρονα χάθηκε η έννοια της ομάδας που δημιουργήθηκε από τους «αντικαταστάτες» τους στα έξι πρώτα παιχνίδια. Η αποστολή της Εθνικής θα εγκατασταθεί σήμερα στο Ηράκλειο, ενώ στην προετοιμασία της Σερβίας εντάχθηκε και ο Μιλισάβλιεβιτς. H προπώληση των εισιτηρίων έχει φθάσει τις 3.500 και αναμένεται η εξάντλησή τους στο γήπεδο «Δυο Αοράκια» (5.200 θέσεις).

• Η εθνική γυναικών νίκησε 59-50 το Πουέρτο Ρίκο και ηττήθηκε 82-56 από την Ισπανία, σε διεθνές τουρνουά προετοιμασίας, ενόψει της συμμετοχής της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή