Τζάμπολ με φόντο την Κίνα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλμα πρόκρισης που θα της προσφέρει… ορατότητα από το Ηράκλειο μέχρι τη μακρινή Κίνα και την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, από την πρώτη αγωνιστική της δεύτερης προκριματικής φάσης, θα έχει την ευκαιρία να κάνει η εθνική ανδρών, εφόσον νικήσει τη Σερβία, σήμερα (21.00, ΕΡΤ2) στο κατάμεστο όπως αναμένεται γήπεδο «Δύο Αοράκια». Η ελληνική ομάδα έχει σαφές προβάδισμα δύο νικών από τη Σερβία, αλλά και ο βαθμός δυσκολίας της πρεμιέρας στη β΄ φάση, είναι δεδομένα ο υψηλότερος από τις δυο άλλες αντιπάλους της, Γερμανία και Γεωργία. Αμφότερες οι ομάδες είναι ανέτοιμες για τη σημερινή αναμέτρηση που «ξυπνά» δεκάδες μνήμες από προηγούμενα παιχνίδια τους και ο πιο… σύντομος δρόμος για τη νίκη είναι ο μεγαλύτερος δυνατός περιορισμός των λαθών, η αμυντική συνέπεια και ο έλεγχος του ρυθμού, καθώς αναμένεται να υπάρξουν χαμηλά ποσοστά ευστοχίας, έλλειψη ομοιογένειας και αυτοματισμών τακτικής.

Η Εθνική περιμένει λύσεις από τα «βαριά χαρτιά» των πέντε διεθνών παικτών (Καλάθης, Σλούκας, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου) που επέστρεψαν στις τάξεις της για να συνεισφέρουν στην εξασφάλιση της πρόκρισης, με νίκες επί της Σερβίας και της Γεωργίας, στην Τιφλίδα, την ερχόμενη Κυριακή, καθώς οι ομάδες της Ευρωλίγκας δεν θα… επιτρέψουν ξανά τη συμμετοχή τους στις εθνικές ομάδες και στα τέσσερα επόμενα προκριματικά παιχνίδια με τη Γερμανία (εντός 30/11, εκτός 24/2/2019), τη Σερβία (εκτός 3/12) και τη Γεωργία (εντός 21/2).

Η Ελλάδα και η Γερμανία είναι οι δύο αήττητες ομάδες στον 12ο όμιλο (σήμερα παίζουν Εσθονία – Γερμανία και Ισραήλ – Γεωργία), ενώ η Σερβία (4 νίκες-2 ήττες) έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσει το τρίτο εισιτήριο συμμετοχής, από το Ισραήλ (3-3), τη Γεωργία (2-4) και την Εσθονία (2-4).

Οι Σέρβοι που αντιμετωπίζουν κι αυτοί πρόβλημα ετοιμότητας, όπως συμβαίνει και στην Εθνική, υπολογίζουν την ατομική εμπειρία αρκετών διεθνών που απαρτίζουν και την «ραχοκοκαλιά» της εθνικής, όπως δήλωσε ο τεχνικός τους Σάσα Τζόρτζεβιτς, θεωρώντας ότι η απόδοση παικτών, όπως ο Μπουρούσης, ο Καλάθης, ο Σλούκας, ο Παπανικολάου και ο Παπαπέτρου, μπορεί να καθορίσουν την έκβαση του αγώνα και το αποτέλεσμα.

Πεντακόσια εισιτήρια από τις 5.300 που εκδόθηκαν, έχουν μείνει αδιάθετα για τον σημερινό αγώνα και αναμένεται να εξαντληθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή