Μπάσκετ: Ελλάς, μπορείς να προκριθείς

Μπάσκετ: Ελλάς, μπορείς να προκριθείς

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ρεβάνς» στο όνειρο της πρόκρισης στην επόμενη φάση των 12 ομάδων του παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών θέλει να πάρει η εθνική ομάδα για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία που είχε κόντρα στη Γαλλία στον προχθεσινό αγώνα, καθώς σήμερα (15.30), κόντρα στη Νότια Κορέα, θα πρέπει να νικήσει για να πετύχει τον στόχο της και να μην επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο με καλές εντυπώσεις.

Η ελληνική ομάδα είχε απογοητευτική πρεμιέρα στο Μουντομπάσκετ της Τενερίφης και γνώρισε τη συντριβή από τον Καναδά (81-50), αλλά ο θιγμένος εγωισμός των αθλητριών του Κώστα Κεραμιδά «έβγαλε» αντίδραση μία ημέρα αργότερα, απέναντι στη δευτεραθλήτρια Ευρώπης 2017, Γαλλία. Με την 40χρονη Εβίνα Μάλτση να παρουσιάζει πάνω στο παρκέ τη διαχρονική… νιότη της και να αποτελεί φαινόμενο του ευρωπαϊκού γυναικείου μπάσκετ για τον ακούραστο τρόπο παιχνιδιού της, η Εθνική ήταν καλύτερη από τη Γαλλίδες στο δεύτερο ημίχρονο και «άγγιξε» τη νίκη μέχρι και τα τελευταία 44 δευτερόλεπτα (69-69) πριν από την λήξη. Τρία συνεχόμενα λάθη, όμως, από την ελληνική ομάδα έδωσαν την ευκαιρία στη Γαλλία να φθάσει στη δεύτερη νίκη της και να προκριθεί (η νικήτρια του σημερινού αγώνα Γαλλίας – Καναδά θα καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου).

«Θα ήταν όνειρο ζωής να κερδίσουμε, επιτέλους, τη Γαλλία. Εχουμε φθάσει τόσες φορές στην πηγή και στο τέλος δεν τα έχουμε καταφέρει. Σε κάθε ματς με τη Γαλλία η Καλτσίδου είναι έξω με φάουλ. Παίξαμε πέντε εναντίον επτά», είπε η αρχηγός της Εθνικής Εβίνα Μάλτση και παραδέχθηκε ότι, στο τέλος του αγώνα, δεν δικαιώθηκε ο κόπος της ελληνικής ομάδας απέναντι σε ανώτερη αντίπαλο.

«Με τρία δικά μας λάθη στο τέλος, ένα και από μένα, χάσαμε το παιχνίδι. Κρατάμε ότι βρήκαμε την ταυτότητά μας, τους εαυτούς μας, την άμυνα μας και πάμε στον αγώνα με τη Νότια Κορέα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Είναι θέμα ψυχής και όχι σώματος. Ο στόχος μας, εξ αρχής, είναι να νικήσουμε τις Κορεάτισσες, αν και θέλαμε πολύ να τα καταφέρουμε και με τις Γαλλίδες». Στη διάθεση του Κώστα Κεραμιδά επιστρέφει και η Κατερίνα Σωτηρίου, που προερχόταν από τραυματισμό και δεν αγωνίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή