Μπάσκετ: Δεν έφτασε μόνο το πάθος

Μπάσκετ: Δεν έφτασε μόνο το πάθος

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απώλεια ενός αμυντικού ριμπάουντ, το καθυστερημένο φάουλ που δεν έγινε στην τελευταία επίθεση της Νιγηρίας, ώστε να υπάρξει επαρκής χρόνος για την τελευταία ελληνική επίθεση και η ματαίωση της επαναφοράς της μπάλας, λόγω της καθυστέρησης πέντε δευτερολέπτων, στοίχισαν στην εθνική γυναικών που ηττήθηκε (57-56) από την αφρικανική ομάδα και δεν προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Οι Ελληνίδες παίκτριες που βρέθηκαν να χάνουν και με διαφορά 15 πόντων (46-31 στο 27΄), επέστρεψαν στη διεκδίκηση της νίκης στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τη γνώριμη μαχητικότητά τους και την εξαιρετική εμφάνιση της Μαριέλλας Φασούλα (18 πόντοι, 12 ριμπάουντ), προηγήθηκαν 56-55 στα 20΄΄ πριν από τη λήξη (δύο βολές της Καλτσίδου), αλλά ακολούθησε η «τριλογία» των λαθών.

Η εθνική γυναικών έφτασε στην είσοδο για τα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ της Τενερίφης και αν προκρινόταν θα διεκδικούσε την καλύτερη δυνατή κατάταξη (επόμενος αντίπαλος θα ήταν οι ΗΠΑ), όμως τα όνειρα έμειναν ανεκπλήρωτα και ο αποκλεισμός αφήνει πικρή γεύση, αλλά και πείσμα για να υπάρξει συνέχεια στην εκπροσώπηση του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η Εβίνα Μάλτση, παρά τα 40 χρόνια της, θα συνεχίσει να φοράει το περιβραχιόνιο της αρχηγού και να ηγείται των επόμενων προσπαθειών διάκρισης της ελληνικής ομάδας και το ίδιο θα συμβεί με τη Στέλλα Καλτσίδου και τη Σπανού, ενώ οι νεότερες Φασούλα, Παυλοπούλου και Χριστινάκη που πήραν το «βάπτισμα» εμπειρίας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καλούνται να εγγυηθούν το μέλλον της Εθνικής που παραμένει η καλύτερη και δυνατότερη «παρέα» όλων των κοριτσιών.

«Δεν σταματώ την καριέρα μου και συνεχίζω στην εθνική ομάδα. Υπάρχει μεγάλη πικρία γιατί φτάσαμε πολύ κοντά στην πρόκριση, αλλά κάναμε λάθη που δεν επιτρεπόταν να γίνουν. Θα συνεχίσουμε να κρατάμε σε υψηλό επίπεδο την εθνική ομάδα που αγαπάμε και υπηρετούμε», είπε η Μάλτση και ανανέωσε το ραντεβού της για τα δύο επόμενα προκριματικά παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ.

ΕΛΛΑΔΑ: Φασούλα 18, Καλτσίδου 9, Μάλτση 13 (2), Σπανού 8, Χριστινάκη 3, Κοσμά, Παυλοπούλου 5 (1), Νικολοπούλου, Σωτηρίου, Σπυριδοπούλου, Σταμάτη.

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ακατόρ 14, Αμουκαμάρα 13, Εντεφεριόκα 2, Ελόνου, Καλού 14 (3), Ακαράιβε, Ακασίλι, Ιμόβμπιο, Νιγκίφα 10, Οκόγιε 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή