«Τρίποντα»… εκτός παρκέ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πρώτη εγκάρδια χειραψία των προπονητών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Ντέιβιντ Μπλατ και Τσάβι Πασκουάλ, οι ατάκες που είπαν και οι δύο για τη δουλειά που κάνουν στις ομάδες των «αιωνίων» αντιπάλων και το βραβείο που δόθηκε στην εθνική ανδρών για την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, χαρακτήρισαν την επίσημη παρουσίαση του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ, παρουσία των 14 προπονητών και των αρχηγών των ομάδων.

«Είμαστε σαν τους αλχημιστές που προσπαθούν να βγάλουν το καλύτερο προϊόν που μπορούν. Ως προπονητής πάντα πίστευα πως πρέπει να βοηθήσω τους παίκτες να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, τόσο ως παίκτες όσο και ως χαρακτήρες, Θέλω να μεγαλώσω την παράδοση του Ολυμπιακού στο ευρωπαϊκό μπάσκετ» είπε ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός των «ερυθρολεύκων», ενώ ο Καταλανός ομόλογός του στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, αναφέρθηκε στην παραμονή της ομάδας στην κορυφή του πρωταθλήματος: «Δεν ξέρω τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε, αλλά ξέρουμε τον δρόμο για να μείνουμε στην πρώτη θέση. Θα παίξουμε εναντίον όλων, ακόμα και των… δημοσιογράφων». O προπονητής της ΑΕΚ Λούκα Μπάνκι «προσπέρασε» τον συνάδελφό του, Μάκη Γιατρά, καθώς πήρε τον λόγο, πριν απ’ αυτόν και ενώ ο Προμηθέας Πατρών κατετάγη στην 4η θέση, πέρυσι και ψηλότερα από την ΑΕΚ.

«Είμαι αρκετά τρελός. Πρώτος στόχος είναι να κάνω τους ανθρώπους αρκετά υπομονετικούς μαζί μου, γιατί δεν έχω τα αποτελέσματα των ανθρώπων που ήταν στον πάγκο πριν από μένα. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι το μπάσκετ σε αυτήν τη χώρα. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να υπηρετήσω αυτήν την ευκαιρία» είπε ο Ιταλός τεχνικός της Ενωσης.

Τρία βραβεία για τον πολυτιμότερο παίκτη, τον καλύτερο αμυντικό και τον πιο δημοφιλή αθλητή του περυσινού πρωταθλήματος, έλαβε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθης, δηλώνοντας ότι «ο προσωπικός στόχος μου είναι να κερδίζουμε πρωταθλήματα, να είμαι ο πλέι μέικερ μιας ομάδας, να είμαι υπεύθυνος του πώς “τρέχει” και πώς παίζει η ομάδα, να βοηθάω τον προπονητή εντός γηπέδου. Προσωπικά, θα ήθελα να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα πρωταθλήματα. Οι προσωπικοί στόχοι έρχονται μαζί με τις νίκες…».

Η παρουσίαση του νέου χορηγού του πρωταθλήματος που είναι εταιρεία στοιχημάτων, έγινε παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή