Μπάσκετ: Στα προημιτελικά ο Κολοσσός Ρόδου

Μπάσκετ: Στα προημιτελικά ο Κολοσσός Ρόδου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την… ηχηρή πρόκριση του Κολοσσού στην προημιτελική φάση, νικώντας το Λαύριο (80-72), στη Ρόδο, άρχισε η φάση των «16» του Κυπέλλου που θα συνεχιστεί σήμερα με τη διεξαγωγή έξι αναμετρήσεων και θα ολοκληρωθεί αύριο. Το Λαύριο, που ενισχύθηκε μεταγραφικά με την απόκτηση των Χαραλαμπόπουλου και Λούντζη και διαθέτει ποιοτικότερο ρόστερ από τον Κολοσσό, γνώρισε και δεύτερο αποκλεισμό, σε διάστημα 15 ημερών, μετά τη σύντομη ευρωπαϊκή εκπροσώπησή του στα προκριματικά του FIBA Europe Cup. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 41-50 στο 25΄, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και απέκτησαν το προβάδισμα στο 30΄ (57-54) και δύο λεπτά πριν από τη λήξη οι παίκτες του Νίκου Βετούλα με σερί 7-0 έφθασαν σε διαφορά ασφαλείας (75-68) για τη νίκη-πρόκριση. Ο Κολοσσός θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον νικητή του αγώνα Ολυμπιακού – Χολαργού, αύριο (18.00) στο ΣΕΦ. Πρώτοι σκόρερ του Κολοσσού ήταν οι Μπρόουνινγκ (13 π.), Ασκα (13 π.), Δημάκος 10 (2), Ντιγκς (16 π.) και Μαυροειδής (15 π.), ενώ από το Λαύριο ο Μέλσον 23 (2) και ο Νίξον (14 π.). Στο σημερινό πρόγραμμα, ξεχωρίζουν τα παιχνίδια Ρεθύμνου – Κύμης (17.00), Περιστερίου – Ηφαιστου (17.00) και Προμηθέα – Αρη (18.00), με τους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα πρόκρισης, ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο (17.00) και προπονητικού χαρακτήρα θα είναι οι αγώνες Παγκρατίου – Παναθηναϊκού (19.00) και Διαγόρα Δρυοπιδέων – ΑΕΚ (19.00). Στις προπονήσεις του Ολυμπιακού επέστρεψαν οι Σπανούλης και Τουπάν.

Αλλαγές κανονισμών

Aλλαγές σε επτά κανονισμούς ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και εναρμονιζόμενη με τους κανονισμούς της FIBA. Η πιο σημαντική εξ αυτών (και αυτή που θα έχει μεγαλύτερη επίδραση στα παιχνίδια) αναμένεται να είναι η παύση της αλλαγής κατοχής έπειτα από τεχνικές ποινές, στα πρότυπα δηλαδή και του ΝΒΑ. Η αντίπαλη ομάδα θα εκτελεί τη βολή της τεχνικής ποινής, αλλά η κατοχή θα παραμένει στην ομάδα που την είχε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή