Μπάσκετ: Μεγάλα ματς άνοιξαν την αυλαία της Α1

Μπάσκετ: Μεγάλα ματς άνοιξαν την αυλαία της Α1

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάκαμψη του Αρη, που νίκησε στο Λαύριο (70-73), η εντός έδρας επικράτηση του Περιστερίου με αντίπαλο την περυσινή κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ ΑΕΚ (83-80) και η «απόδραση» της Κύμης από τη Νέα Σμύρνη νικώντας τον Πανιώνιο (89-93) χαρακτήρισαν την πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος, στο οποίο φάνηκαν τα πρώτα δείγματα υψηλότερου ανταγωνισμού από πέρυσι.

Στο Λαύριο, ο Αρης αντέδρασε, ύστερα από τον αποκλεισμό του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και στη φάση των «16» του Κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι, προερχόμενοι επίσης από δύο αποκλεισμούς στην Ευρώπη και στο Κύπελλο, έδειξαν στον τέταρτο επίσημο αγώνα τους ότι η αντικατάσταση του Αμερικάνου Μουρ, που ήταν ο ηγέτης της περυσινής ομάδας, δεν είναι επαρκής, ενώ οι προσδοκίες από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο δεν έχουν ακόμα ευοδωθεί. Oι εσωτερικές ισορροπίες και οι διευκρινισμένοι ρόλοι αναζητούνται.

Το Περιστέρι πέταξε ψηλά στην πρώτη επανεμφάνισή του στην Α1 κατηγορία, ύστερα από 5 χρόνια, και μπορεί η ΑΕΚ με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο να άγγιξε την «αρπαγή»της νίκης, αλλά η ομάδα του Πεδουλάκη είχε δυνατό χαρακτήρα και αποφασιστικότητα. Η ΑΕΚ εξέφρασε, μέσω ανακοίνωσης, παράπονα για τη φιλοξενία του Περιστερίου (προπηλακισμοί στη φυσούνα) και τη διαιτησία, απαιτώντας σεβασμό. Το «σκεπτόμενο μπάσκετ» του Πεδουλάκη, όπως ο ίδιος ο προπονητής έχει χαρακτηρίσει παλαιότερα το μπάσκετ που θέλει να παίζουν οι εκάστοτε ομάδες τους, εφαρμόσθηκε στην πρώτη αγωνιστική, ενώ, στον αντίποδα, η νοοτροπία του Ιταλού Λούκα Μπάνκι χρειάζεται δεδομένο χρόνο για να εμπεδωθεί. Ο Πανιώνιος είχε νεύρο και παλμό, αλλά η Κύμη ήταν πιο έτοιμη, ενώ αναμενόμενη εξέλιξη και κατάληξη με νίκες των φαβορί είχαν τα παιχνίδια Παναθηναϊκού – Ηφαίστου (93-65), Κολοσσού – Προμηθέα (68-83) και ΠΑΟΚ – Ρεθύμνου (81-64). Ειδικότερα, ο Προμηθέας διαθέτει ποιοτικότερη και πληρέστερη ομάδα από την περυσινή, αν και πρέπει να διαχειριστεί την πρώτη ευρωπαϊκή εκπροσώπησή της. Στο ΣΕΦ, ο Χολαργός δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Μιλουντίνοφ ήταν ακαταμάχητος και «σφράγισε» το τελικό 88-78.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή