Μπάσκετ: Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

Μπάσκετ: Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα… κανάλια της Βενετίας, ο ΠΑΟΚ αποδείχτηκε ότι δεν ήταν καλός… γονδολιέρης και δεν βρήκε τον δρόμο για τη νίκη στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ιταλική ομάδα νίκησε 69-59 τον ΠΑΟΚ, που έδειξε, όπως και πέρυσι, ότι δεν δύναται να κάνει την υπέρβαση σε εκτός έδρας παιχνίδια που κρίνονται σε λεπτομέρειες, ιδίως αν δεν έχει τον Γκος ο οποίος ήταν απών χθες. H Βενέτσια προηγήθηκε δύο φορές με συν 10 πόντους (36-26 στο 16΄, 56-46 στο 30΄), αλλά ο ΠΑΟΚ ισάριθμες φορές δεν «παραδόθηκε» και αντέδρασε, έχοντας και τη χρονική πίεση στην τέταρτη περίοδο, οπότε και μείωσε μέχρι τους 4 πόντους (57-53 στο 34΄), έχοντας αποτελεσματική άμυνα που υποχρέωσε τη Βενέτσια να μη σκοράρει για 3,5 λεπτά.

Η ιταλική ομάδα, όμως, δεν πανικοβλήθηκε και με καθοριστικό καλάθι του Χέινς αύξησε το προβάδισμα σε ασφαλή επίπεδα, δύο λεπτά πριν από τη λήξη (63-53), ενώ ο ΠΑΟΚ στερήθηκε εύστοχων επιλογών στην επίθεσή του. Ο Μορέιρα ήταν ο μοναδικός παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων (14) και ακολούθησαν με 9 πόντους οι Χάτσερ και Γκάρετ. Στη Βενέτσια, πρωτοκαθεδρία στο σκορ είχαν οι Χάινς και Ντέι (13 π.)

• Η κάτοχος του περυσινού τίτλου ΑΕΚ και ο Προμηθέας θα κάνουν σήμερα πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας διαφορετικούς στόχους. Η ΑΕΚ θα υποδεχτεί (19.30) στο Ολυμπιακό Στάδιο τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (3ος όμιλος), όπου επιστρέφει ο Σαντ-Ρος και θα παίξει με προστατευτική μάσκα. Στην ομάδα της Ιερουσαλήμ αγωνίζονται ο πρώην σταρ του ΝΒΑ Εμάρ Στουντμάιερ, δύο πρώην παίκτες της ΑΕΚ, οι Αμερικανοί Tζόνσον και Μπάτλερ, του Παναθηναϊκού Τζέιμς Φιλντέιν και ο γιος του Ντέιβιντ Μπλατ, Ταμίρ. Από το Βέλγιο και την Οστάνδη (21.30) αρχίζει το ευρωπαϊκό ταξίδι του Προμηθέα στον 4ο όμιλο, ο οποίος αποσκοπεί στην αξιοπρεπή εκπροσώπησή του.

• Στην Κρακοβία, όπου θα τον υποδεχτεί η ισχυρή Βίσλα, μεθαύριο (19.30) θα κριθεί η πρόκριση της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας, ύστερα από το ισόπαλο αποτέλεσμα (63-63) του πρώτου αγώνα χθες στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκες» έχαναν από την πολωνική ομάδα και με διαφορά 16 πόντων (33-49), αλλά η διεθνής πλει μέικερ Πηνελόπη Παυλοπούλου πρωταγωνίστησε στην ανατροπή του σκορ και με δικό της καλάθι ο Ολυμπιακός απέφυγε την ήττα. Οι Σωτηρίου (12 π.), Παυλοπούλου (12 π.), Τόμας (10 π.) και Τζόνσον (10 π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού και οι Κόντε (14 π.), Μάνσο (13 π.) από τη Βίσλα.

• Την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας της πανηγύρισε η γυναικεία ομάδα της Νίκης Λευκάδας που επικράτησε της Σπαρτάκ Νόγκινσκ 66-59 στο νησί του Ιονίου για τα προκριματικά του EuroCup Γυναικών. Η ρεβάνς στη Ρωσία, μεθαύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή