Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Δοκιμάζεται εκεί όπου θέλει να επιστρέψει

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Δοκιμάζεται εκεί όπου θέλει να επιστρέψει

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το οδοιπορικό του Ολυμπιακού  εκτός των ελληνικών συνόρων θα συνεχιστεί σήμερα (21.45) στη Βιτόρια, όπου η φιλόδοξη Μπασκόνια θα υποδεχθεί τους «ερυθρόλευκους» για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ενώ ο βαθμός δυσκολίας αναμένεται να είναι υψηλότερος απ’ αυτόν που υπήρχε στη Μόσχα με αντίπαλο τη Χίμκι.

Στην πατρίδα των Βάσκων, ο Ολυμπιακός θα δοκιμάσει τις αντοχές και την ποιότητα της φετινής νέας ομάδας του από τους γηπεδούχους, οι οποίοι θέλουν εκτός από οικοδεσπότες του φάιναλ φορ του 2019, να συμμετάσχουν σ’ αυτό.

«Η Μπασκόνια προφανώς έχει καλή ψυχολογία μετά την περυσινή καλή της πορεία, ενώ φέτος έχει αυξήσει τις προσδοκίες της, καθώς θέλει να φτάσει στο φάιναλ φορ που θα φιλοξενηθεί στην πόλη της. Είναι πολύ δυνατός αντίπαλος», δήλωσε αρχικά ο Ντέιβιντ Μπλατ και ανέλυσε μερικώς την αγωνιστική τακτική της Μπασκόνια:

«Θεωρώ πως με πολλούς τρόπους το παιχνίδι της Μπασκόνια είναι παρόμοιο με αυτό του Ολυμπιακού. Σίγουρα στο παρκέ θα δούμε μια ομάδα που θα επιδιώξει να παίξει σε γρήγορο ρυθμό, που θα τρέξει με την μπάλα, θα σουτάρει τρίποντα και έχει καλούς σουτέρ. Εχει, όμως, και δυνατή φροντ λάιν. Εχει παίκτες ψηλούς, αθλητικούς και με την ικανότητα να παίξουν κοντά και μακριά από το καλάθι. Είναι δύσκολος αντίπαλος, δύσκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Το θέμα είναι πόσο ικανός είσαι εσύ να δαμάσεις τη θέλησή σου και του αντιπάλου σου».

Ο Ολυμπιακός στοχεύει στην επανάληψη της πειστικής εμφάνισης που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Χίμκι, αναγνωρίζοντας ότι στην αρένα «Φερνάντο Μπουέσα» οι Βάσκοι παίζουν στο υψηλότερο δυνατό σημείο τους. Γι’ αυτό τον λόγο και ο Λετονός φόργουορντ, Γιάνις Τίμα, τόνισε ότι «η σκληρή άμυνα που παίξαμε στο παιχνίδι με τη Χίμκι πρέπει να επαναληφθεί και στη Βιτόρια. Δεν είναι εύκολο σταματήσεις μια ομάδα που έχει 6-7 που σκοράρουν κοντά στους δέκα πόντους».

Με τα καλύτερα λόγια για τη δυναμικότητα του Ολυμπιακού μίλησε ο τεχνικός της Μπασκόνια, Πέδρο Μαρτίνεθ: «Είναι ένας από τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης και έχει ομάδα που είναι πάντα στα φαβορί για το φάιναλ φορ. Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ελπίζω να έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο και να δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας».

Η δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας θα ολοκληρωθεί σήμερα με τα παιχνίδια Αναντόλου Εφές – Ζαλγκίρις, Φενέρμπαχτσε – Χίμκι και Αρμάνι – Ρεάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή