Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Απαντήσεις με Μακάμπι

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Απαντήσεις με Μακάμπι

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πάθημα» της εντός έδρας ήττας από την Αρμάνι επιβάλλει στον Ολυμπιακό να δείξει δυνατά αντανακλαστικά στον σημερινό αγώνα (22.00) με την Μακάμπι στο ΣΕΦ, για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ώστε να επιστρέψει στις νίκες και να μην κάνει νέο «παραπάτημα», ειδικά ενώπιον των φιλάθλων του.

«Ελπίζουμε να ανταποκριθούμε και, μετά την εντός έδρας ήττα από την Αρμάνι, να παίξουμε όπως στους πρώτους δύο αγώνες. Η Μακάμπι είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, έχει αθλητικότητα και μεγάλο ρόστερ. Γνωρίζω τους παίκτες της και από τη θητεία μου στη Μακάμπι, αλλά και από άλλες ομάδες. Ξέρουμε πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε πολύ καλοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ώστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα και να πάρουμε τη νίκη».

Με μια φράση από την «Ιλιάδα» του Ομήρου, «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», ο τεχνικός του Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ έδειξε να μην πιστεύει σε όσα… διαρρέονται για τη μη χρησιμοποίηση του Αμερικανού Ουίλμπεκιν στη Μακάμπι.

«Ποιος δεν είναι σίγουρος; Ο Ουίλμπεκιν θα παίξει. Εξαρτάται τον ποιον ακούς. Θα έλεγα μια φράση από την “Ιλιάδα”: “Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας”. Δεν δίνω σημασία σε όσα ακούγονται. Πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και να κάνουμε ό,τι πρέπει για να πάρουμε τη νίκη», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός για τον Ουίλμπεκιν, με τον οποίο συνεργάστηκε πέρυσι στην Νταρουσάφακα και κατέκτησε το Eurocup. Απών θα είναι ο Γιάνις Στρέλνιεκς για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Για τον προπονητή της Μακάμπι, Νέβεν Σπάχια, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ξεχωρίζει στην εκκίνηση της φετινής Ευρωλίγκας και του έδωσε συγχαρητήρια, αλλά συμπλήρωσε ότι «πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα, γιατί ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες».

Το σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής: Ανατόλου Εφές-Φενέρμπαχτσε, Μπάγερν-Μπασκόνια, Αρμάνι-Χίμκι, Ρεάλ-Μπούντουσνοστ.

• Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, πριν από δύο χρόνια, Ερικ Γκριν επιλέχθηκε από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την αντικατάσταση του τραυματία Ενις Τάιλερ στη Φενέρμπαχτσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή