Ευρωλίγκα: Υψηλό εμπόδιο για Παναθηναϊκό

Ευρωλίγκα: Υψηλό εμπόδιο για Παναθηναϊκό

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πορεία της Ζαλγκίρις μέχρι το φάιναλ φορ της περυσινής Ευρωλίγκας σηματοδοτεί τις υψηλές φιλοδοξίες της και στη φετινή περίοδο, έχοντας στον πάγκο τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και η εγρήγορση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο σημερινό παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ (21.00) επιβάλλεται να είναι υψηλή, ώστε οι «πράσινοι» να φτάσουν στην τρίτη νίκη τους. Χωρίς τον Ματ Λοτζέσκι που δεν έχει αποθεραπευθεί, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πρέπει να επιβεβαιώσει την ποιοτική ανωτερότητά του και την πληθώρα επιλογών που διαθέτει, συγκριτικά με τη λιθουανική ομάδα που έχει κάνει σημαντικές αλλαγές παικτών.

«Νομίζω ότι παίζουν καλά, παρά τις αλλαγές που έγιναν. Μετά την περυσινή περίοδο έχουν καλύτερους παίκτες και θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, επειδή η Ζαλγκίρις παίζει με πολλή ενέργεια σε επίθεση και άμυνα. Δεν είναι τυχαίο ότι μας έχει δυσκολέψει πολύ. Πρέπει να βρούμε, τουλάχιστον, την ίδια ενέργεια για να τους αντιμετωπίσουμε. Η Ζαλγκίρις έχει το DNA του Γιασικεβίτσιους» δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ που έγινε, στην προηγούμενη αγωνιστική της διοργάνωσης, ο τρίτος προπονητής, με ρεκόρ 200 νικών σε 10 χρόνια συμμετοχής.

Η Ζαλγκίρις έχει αρνητικό πρόσημο στη βαθμολογία (1 νίκη-2 ήττες), αλλά στο Κάουνας επικρατεί αισιοδοξία για την πορεία της στο άμεσο μέλλον.

«Ο Παναθηναϊκός είναι πιο δυνατός από πέρυσι. Εχει και πάλι στόχο το φάιναλ φορ. Η Ζαλγκίρις έχει τις περυσινές εμπειρίες, αλλά ακόμα είμαστε στις αρχές της Ευρωλίγκας και σκοπός μας είναι να έχουμε αντοχές μέχρι τα πλέι οφ», είπε ο προπονητής της Ζαλγκίρις Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που εξήρε την απόδοση του Νικ Καλάθη και την προσοχή της ομάδας του στον περιορισμό του: «Είναι ένα από τα κύρια μελήματά μας. Ο Παναθηναϊκός σκοράρει πολλούς εύκολους πόντους από τις ασίστ του. Πάντα πρέπει να είσαι σε εγρήγορση για τα matchup, γιατί αλλιώς η πάσα του Νικ μπορεί να περάσει… ξυστά από το αυτί σου!».

Η τέταρτη αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια Nταρουσάφακα -Μπαρτσελόνα και Γκραν Κανάρια – ΤΣΣΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή