ΝΒΑ: αριθμοί που προκαλούν δέος

ΝΒΑ: αριθμοί που προκαλούν δέος

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ατομικά ρεκόρ και οι… εκκωφαντικοί αριθμοί δεσπόζουν στους περισσότερους αγώνες του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ, καταδεικνύοντας την έλλειψη ομαδικότητας, τον παραγκωνισμό της τακτικής προκειμένου να αναδειχθεί το θέαμα και την εμφάνιση των κορυφαίων σκόρερ και σταρ. Πέντε ημέρες μετά τους 51 πόντους και τα 11 τρίποντα από τον Στεφ Κάρι, ο συμπαίκτης του Κλέι Τόμπσον σκόραρε 52 πόντους σε μόλις 27 λεπτά, σημειώνοντας επίσης 14 τρίποντα στη νίκη των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς επί των Σικάγο Μπουλς με 124-149. Οι πρωταθλητές μόλις στο πρώτο ημίχρονο είχαν σκοράρει 92 πόντους (!), έχοντας διαφορά από τους «ταύρους» 42 πόντων (50-92), ενώ ο Τόμπσον είχε σκοράρει ήδη δέκα τρίποντα. Ο 28χρονος All-Star κατέρριψε το ρεκόρ του Κάρι με τα περισσότερα σουτ έξω από το τόξο σ’ ένα παιχνίδι (ο Κάρι είχε πετύχει 13), την ώρα που στα πρώτα επτά παιχνίδια της νέας σεζόν σούταρε με το τραγικό 13,9% από τη γραμμή των 7,25.

• Στο Τέξας, ο 19χρονος Σλοβένος και πρώην MVP της Ευρωλίγκας Λούκα Ντόνσιτς πέτυχε ατομικό ρεκόρ πόντων στο ΝΒΑ (31) και ανέβηκε στην τρίτη θέση της λίστας των παικτών που στη μικρότερη ηλικία (19 ετών-243 ημερών) σκοράρουν 30+ πόντους σε παιχνίδι του ΝΒΑ, πίσω από τον Λεμπρόν Τζέιμς (18 ετών-334 ημερών, 33 πόντοι) και τον Κέβιν Ντουράντ (19 ετών-69 ημερών, 35 πόντοι). Οι Μάβερικς, όμως, ηττήθηκαν από τους Σπερς (113-108 στην παράταση) στο Σαν Αντόνιο, με τον Ντεμάρ ΝτεΡοζάν να σημειώνει 34 πόντους.

• Οι Μιλγουόκι Μπακς (παρά το γεγονός πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε) κατάφεραν να κερδίσουν τους Τορόντο Ράπτορς (124-109) στο ντέρμπι κορυφής της ανατολικής περιφέρειας και είναι πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα στο ΝΒΑ, με ρεκόρ 7-0.

• Χθες το βράδυ, οι Σαν Αντόνιο Σπερς ανακοίνωσαν πως θα αποσύρουν τη φανέλα του Μανού Τζινόμπιλι στις 28 Μαρτίου, όταν και θα υποδεχθούν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή