Συνεχίζει τα θαύματα ο Προμηθέας

Συνεχίζει τα θαύματα ο Προμηθέας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τα μεγάλα σουτ του Νίκου Γκίκα, ο Προμηθέας κέρδισε την Μπεσίκτας με 80-72 στην Πάτρα και έμεινε αήττητος (4-0) στον τέταρτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από τέσσερις αγώνες και συνεχίζει να εκπλήσσει με τα κατορθώματά του.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ανταγωνιστικό στο πρώτο ημίχρονο (34-32), καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να χτίσει μία ασφαλή διαφορά, ενώ το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα (53-52). Με τα περιφερειακά σουτ του Γκίκα (σκόραρε δέκα πόντους σε κάτι λιγότερο από 4΄) και του Μπράουν (18 π., 8 ρ.) αλλά και την καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας, ο Προμηθέας ανέβασε τη διαφορά στους έξι πόντους (74-68). Η Μπεσίκτας προσπάθησε να απαντήσει, αλλά οι Πατρινοί ευστόχησαν στις κρίσιμες βολές και πήραν το ποθητό αποτέλεσμα.

Αντίθετα με τον Προμηθέα, ο Αρης εμφανίστηκε και πάλι κατώτερος των προσδοκιών και στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του FIBA Europe Cup ηττήθηκε με 77-66 από τη Λουκόιλ Λέφσκι στη Βουλγαρία και υποχώρησε στο 1-2. Στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης η ελληνική ομάδα κυνηγούσε στο σκορ τους γηπεδούχους, καθώς είχε πολλά προβλήματα και στις δύο πλευρές του παρκέ, ενώ κάποια ξεσπάσματα που είχε –κυρίως λόγω της απόδοσης των Λευτέρη Μποχωρίδη και Γκάρι Μπελ– δεν ήταν αρκετά για να φύγει με το διπλό. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου στην τέταρτη περίοδο περιόρισε τους αντιπάλους και με αιχμή του δόρατός του τον Μπελ μείωσε σε 71-63 στο 35΄. Οι κίτρινοι, όμως, δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι καλύτερο, καθώς ο Μποχωρίδης είχε… σιωπήσει και ο Μπελ ήταν η μοναδική απειλή για τους γηπεδούχους. Η Λουκόιλ Λέφσκι κράτησε σε απόσταση τους αντιπάλους τους και εντέλει επικράτησε χωρίς να απειληθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κίτρινοι» σούταραν 13/32 δίποντα, 10/32 τρίποντα και 10/19 βολές και παρά τις 18 ασίστ είχαν 14 λάθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή