Παναθηναϊκός: Επαγγελματική… πρόκριση

Παναθηναϊκός: Επαγγελματική… πρόκριση

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, με νίκη… επαγγελματικού χαρακτήρα κόντρα στον Προμηθέα (68-76) και καλή τελευταία πρόβα, πριν από τον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό, την Παρασκευή για την Ευρωλίγκα, συνδύασε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στην Πάτρα και κέρδισε σημαντικούς πόντους στον τομέα της αυτοσυγκέντρωσης των παικτών του. Στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, μακριά από το ΟΑΚΑ και ύστερα από τη νίκη στην Ποντγκόριτσα, ο Παναθηναϊκός «δάμασε» τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων, έπαιξε με συνέπεια στην άμυνά του και διατήρησε σε απόσταση ασφαλείας στο σκορ τους γηπεδούχους που παρέμειναν ανταγωνιστικοί, παρά τον τραυματισμό του Χολ (δεν έπαιξαν οι τραυματίες Ελις και Πίνγκστον). Eξαιρουμένης της τελευταίας περιόδου που είχε κριθεί το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα στα επιμέρους σκορ, με τον Νικ Καλάθη (15 π., 5 ασ.) να είναι –ως είθισται– το βαρόμετρο της επίθεσης, εκτελεστικά και δημιουργικά.

Τον αρχηγό του ΠΑΟ ακολούθησαν οι Τόμας (12 π.) και Λάσμε (10 π.). Ο Αμερικανός Παρκς (14 π. 11 ριμπ.) ήταν ο κορυφαίος του Προμηθέα, ήρθαν 13 πόντοι από τον Τσαϊρέλη και 11 από τον Μπράουν.

Σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με τον ίδιο τρόπο (εύστοχα σουτ στην τελευταία επίθεση τους), πήραν ο ΠΑΟΚ που νίκησε 82-80 την ΑΕΚ, στο κλειστό της Πυλαίας, και η Κύμη που επικράτησε του Περιστερίου (74-73). Οι δύο βολές του Μαργαρίτη στα 9΄΄ πριν από τη λήξη σημείωσαν το 82-79, ο Ράταν Μέις μείωσε σε 82-80, με μια εύστοχη βολή και ο ίδιος παίκτης στα 3΄ αστόχησε στο τελευταίο σουτ του αγώνα. Στη Χαλκίδα, ο Αμερικανός Ουάσιγκτον ευστόχησε σε τρίποντο στα 4΄΄ πριν από το τέλος του αγώνα και χάρισε την πρόκριση στους γηπεδούχους πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα, όπως αναμενόταν, τον Κολοσσό (84-53) στο ΣΕΦ και κέρδισε την πρώτη καλή εμφάνιση του Τίμα. Για τα ζευγάρια των ημιτελικών θα γίνει κλήρωση.

• Στην Τσεχία συνεχίζει ο ΠΑΟΚ το ευρωπαϊκό ταξίδι του και για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ θα αντιμετωπίσει την Οπάβα (18.30), η οποία είναι ισόβαθμη (1 νίκη – 3 ήττες) με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

• Εντυπωσιακή μεταγραφή έκανε ο Πανιώνιος με τον πρώην σέντερ των Χιούστον Ρόκετς, του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα, Τζόι Ντόρσεϊ (35χρ., 2.06) που αναμένεται να έρθει σήμερα στην Αθήνα. Οι «κυανέρυθροι» προχώρησαν και στην απόκτηση του Μπράντον Γουντ (29 χρ., 1.88) για τη θέση του γκαρντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή