Μπασκετ: Αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι «αιωνίων»

Μπασκετ: Αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι «αιωνίων»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα… αδύνατα σημεία του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και του Ολυμπιακού, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, αναλύουν αντιστρόφως τα τεχνικά επιτελεία των «αιωνίων» αντιπάλων, ενόψει του ελληνικού «εμφυλίου» στην Ευρωλίγκα, μεθαύριο στο ΟΑΚΑ και ενώ οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν, ήδη, την εξάντληση των 18.000 εισιτηρίων. Η αντιμετώπιση του Σπανούλη θα είναι το πρώτο μέλημα της αμυντικής τακτικής των «πρασίνων», που θα επιχειρήσουν να περιορίσουν και τη δημιουργία παιχνιδιού των Γκος και Μάντζαρη, ενώ, στον αντίποδα, οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν στην «αποκοπή» του Καλάθη από τους ψηλούς συμπαίκτες του, τους οποίους και τροφοδοτεί με ασίστ σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται. Οι «πράσινοι» θεωρούν ότι έχουν προβάδισμα νίκης, λόγω μεγαλύτερης ποιότητας και πληρότητας, αλλά οι Πειραιώτες, όπως έκαναν και πριν από μία εβδομάδα, στη Μόσχα, θα αμφισβητήσουν κάθε θεωρητική υπεροχή των γηπεδούχων, εφόσον δεν αποδειχθεί και στο παρκέ.

• Με 94-69 επικράτησε της Οπάβα στην Τσεχία ο ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ύστερα από ένα κακό ημίχρονο, δεχόμενος «βομβαρδισμό» τριπόντων, πάτησε γκάζι απαντώντας από τη γραμμή των 6,75 μ. και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

ΟΠΑΒΑ: Μπουκόβνιακ, Κούριλ 2 (8 ασίστ), Κβάπιλ 6, Σλάβικ 2, Σβάντρλικ 10 (2), Γκνιάντεκ 11 (1), Γιουρέκα, Κλέτσκα 13 (2), Σίρινα 14 (4), Ζμπράνεκ 11 (3).

ΠΑΟΚ: Αθηναίου 17 (5/7 τρίποντα), Γκάρετ 3 (6 ριμπάουντ), Γκος 18 (4/7 τρίποντα), Σχίζας 2, Τέπιτς 3 (1), Χρυσικόπουλος 4, Χάτσερ, Τζόουνς 7 (1), Κόνιαρης 5 (1), Μορέιρα 15, Ζάρας 6 (2).

Για την ίδια διοργάνωση, η ΑΕΚ (3 νίκες-1 ήττα) θα υποδεχθεί (19.30) την ισπανική Φουενλαμπράδα (χωρίς τον πλέι μέικερ Πόποβιτς), που είναι ισόβαθμη, ενώ θα απουσιάσει ο Ξανθόπουλος, ο οποίος προέρχεται από κάκωση μηνίσκου και δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως. Εκτός της 12άδας εξακολουθεί να παραμένει ο Καββαδάς και η συμμετοχή του Ντούσαν Σάκοτα, που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στην γάμπα, θα κριθεί πριν από το τζάμπολ. O αήττητος Προμηθέας Πάτρας θα δοκιμαστεί στο Στρασβούργο (21.30) από τη γαλλική ομάδα (3 νίκες-1 ήττα) και πλέον έχει αφυπνίσει κάθε αντίπαλό του για την ανταγωνιστικότητα που δείχνει στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, παρά την έλλειψη εμπειριών στην πρώτη συμμετοχή του.

• Με 11 παίκτες, λόγω της απουσίας του Βεργίνη, που ταλαιπωρείται από ίωση, ο Αρης θα αντιμετωπίσει την Κατάγια (2 νίκες-1 ήττα) στη Φινλανδία (18.30) για την 4η αγωνιστική του FIBA Europe Cup και ενώ στον πρώτο αγώνα οι «κίτρινοι» είχαν ηττηθεί στη Θεσσαλονίκη. Ο Αρης χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη για να αυξήσει τις μειωμένες πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση, ύστερα από δύο ήττες και μία νίκη στις προηγούμενες αγωνιστικές.

• Στο ΣΕΦ επιστρέφει η ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού για τον δεύτερο, εντός έδρας αγώνα της, στην 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κουρσκ (18.00), στην οποία αγωνίζεται η καλύτερη παίκτρια του κόσμου, η Αμερικανίδα Μπρέανα Στιούαρτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή