Μπάσκετ: Νίκη ΑΕΚ, ήττα Προμηθέα

Μπάσκετ: Νίκη ΑΕΚ, ήττα Προμηθέα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ειδυλλιακό Στρασβούργο έμελλε να σταματήσει η αήττητη πορεία του νεοφώτιστου Προμηθέα στην 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και ύστερα από την εντυπωσιακή αρχή των τεσσάρων νικών, η πατρινή ομάδα ηττήθηκε από τη Στρασμπούρ (83-78), αν και για 38,5 λεπτά είχε το προβάδισμα. Σε διάστημα δύο λεπτών, ο Προμηθέας «πέταξε τον ιδρώτα» του, όταν το 67-75 μετατράπηκε σε 77-75 στο 1΄27΄΄ πριν από τη λήξη. Η ελληνική ομάδα σημείωσε μόλις 3 πόντους (τρίποντο του Γκίκα) στα τρία τελευταία λεπτά και οι γηπεδούχοι, με 4 πόντους του Αμερικανού Κόλινς, έφτασαν στην τρίτη νίκη τους. Εκπληκτικός ο Ρίκι Μπράουν με 30 πόντους και τον ακολούθησε ο Κασελάκης (17 π.), ενώ από τη Στρασμπούρ ξεχώρισαν οι Νζεουλιέ (19 π.) και Λανγκ (18 π.).

Η ήττα στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ πείσμωσε την ΑΕΚ, που συνέχισε το νικηφόρο σερί της στην 5η αγωνιστική με την επικράτηση κόντρα στη Φουελανμπράδα (78-71) στο ΟΑΚΑ και έχοντας πρωταγωνιστή τον Βινς Χάντερ και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Αμερικανός σέντερ σκόραρε 24 πόντους (αστόχησε σε 5 σουτ) και έπαιξε αποτελεσματική άμυνα, ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν η ισπανική ομάδα επιχείρησε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ και να διεκδικήσει τη νίκη.

Στις κερκίδες βρέθηκαν 700 θεατές και η ΑΕΚ έπαιζε σε «ουδέτερη» έδρα, αλλά οι παίκτες της ήταν σε εγρήγορση και είχαν αυτοσυγκέντρωση στις ενέργειές τους, ενώ θα μπορούσαν να νικήσουν και ευκολότερα. Η Ενωση είναι στη δεύτερη θέση χωρίς… συγκάτοικο. Ο τεχνικός Λούκα Μπάνκι έκανε διαχείριση δέκα παικτών, αλλά στο σκορ, εκτός του Χάντερ, μόνο ο Σαντ-Ρος είχε διψήφιο αριθμό πόντων (10). Οι Κρουζ (12 π.), Γιόρκα (10 π.) και Ο’Λίρι (13 π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Φουελανμπράδα.

• H κατάληξη και της δεύτερης ευρωπαϊκής απόπειρας του Αρη ήταν ο αποκλεισμός από τη φάση των ομίλων του Europe Cup, όπως συνέβη και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αρης προηγήθηκε με 15 πόντους στο παιχνίδι με την Κατάγια (πρώτος διαιτητής ο Ελληνας Καλπάκας), στη Φινλανδία, αλλά ηττήθηκε 88-86, και σε συνδυασμό με τη νίκη της Λουκόιλ Λέφσκι στην έδρα της ουκρανικής Ντνίπρο (88-72), αποκλείσθηκε. Πρώτοι σκόρερ οι Μπελ (28 π.), Μαγκί (16 π.) και Τζόουνς (13 π.), και από την Κατάγια ο Σίμπσον (31π.).

• Ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός κόντρα στην Ντιναμό Κουρσκ, αλλά δεν απέφυγε την τρίτη ήττα (67-73) στην 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας γυναικών στο ΣΕΦ. Tρίτη ήττα και δεύτερη εντός έδρας γνώρισε και η Νίκη Λευκάδας σε ισάριθμες αγωνιστικές του Γιουροκάπ γυναικών, από την Τορούν (44-74).

• Tέσσερις μεταγραφές σε διάστημα 5 ημερών υλοποίησε ο Πανιώνιος, ύστερα από την πρόσφατη διοικητική αλλαγή. Ο Νώντας Παπαντωνίου τέθηκε στη διάθεση του προπονητή Βασίλη Φραγκιά, καθώς και ο Γιώργος Παπαδημητρίου από το Λαύριο. Στο Ρέθυμνο, ο πρώην συμπαίκτης του Ζακ ΛεΝτέι, Ελάιτζα Τζόνσον, αντικατέστησε επισήμως τον Κάρλτον Γκάιτον.

• Το σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα: Μπάγερν-Νταρουσάφακα, Μακάμπι-Ρεάλ, Αρμάνι-ΤΣΣΚΑ, Γκραν Κανάρια-Εφές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή