Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Πρώτη σύγκριση της χρονιάς

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Πρώτη σύγκριση της χρονιάς

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο «κρας τεστ» για τη σύγκριση της μεταξύ τους δυναμικότητας, ενόψει και των μελλοντικών αναμετρήσεων που θα έχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, πιθανώς στο Κύπελλο και στον δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας, θα δώσουν σήμερα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ (21.00) για την 6η αγωνιστική της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ενώπιον 18.000 φιλάθλων του Παναθηναϊκού, οι «αιώνιοι» αντίπαλοι που είναι ισόβαθμοι (3 νίκες – 2 ήττες) θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους, με στόχο τη νίκη που θα έχει βαθμολογική και ψυχολογική σημασία. Ιδιαίτερα, όμως, για τον Παναθηναϊκό, εξαιτίας της ήττας που έχει γνωρίσει στην έδρα του από την Ζαλγκίρις, «απαγορεύεται» νέο «παραπάτημα», καθώς θα χρειαστεί εκτός έδρας νίκη για βαθμολογική ισοφάριση για τον στόχο της πρόκρισης στα πλέι οφ, με πλεονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός, που άγγιξε τη νίκη στη Μόσχα, πριν από μία εβδομάδα, δεν αρκείται στην καλή εμφάνιση, αλλά θέλει τη νίκη που θα είναι… διπλή, λόγω αντιπάλου, και θα είναι η τρίτη, μακριά από το ΣΕΦ, σε έξι αγωνιστικές.

Η παράδοση δεν παίζει… μπάσκετ και αυτό το γνωρίζει ο Τσάβι Πασκουάλ, που μετρά επτα νίκες σε οκτώ αναμετρήσεις με αντίπαλο προπονητή τον Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά τα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού είναι τελείως διαφορετική υπόθεση.

«Δεν έχει καμία σημασία αν έχω καλή παράδοση απέναντι στον Ντέιβιντ Μπλατ. Αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν σχέση με τη μάχη μεταξύ προπονητών ή παικτών. Αυτά τα ντέρμπι είναι μεγαλύτερα από όλους μας. Ο,τι έχει γίνει στο παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Αυτό που έχει σημασία είναι μόνο ποιος θα κερδίσει στο ελληνικό ντέρμπι», σχολίασε ο Πασκουάλ αναφερόμενος στο παρελθόν των αναμετρήσεών του με τις ομάδες του Μπλατ, τη Μακάμπι και την Νταρουσάφακα.

Στον αντίποδα, ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής του Ολυμπιακού υποστήριξε, αφήνοντας στο περιθώριο τη μονομαχία με τον Καταλανό συνάδελφό του: «Εχω λάβει μέρος σε πολλά παιχνίδια στο παρελθόν και γνωρίζω καλά τη μεγάλη παράδοση και ποιότητα αυτών των ομάδων. Τώρα έχω την ευκαιρία να πάρω μέρος στο ίσως πιο φημισμένο ντέρμπι όλης της Ευρώπης και αυτό είναι κάτι που με συναρπάζει και μου αρέσει πολύ. Ανυπομονώ. Θα είμαι προετοιμασμένος να κάνω τη δουλειά μου, δεν χρειάζεται να αλλάξω κάτι σε αυτό που κάνω πάντα».

Για τον Πασκουάλ, το μεγαλύτερο πρόβλημα του «Tριφυλλιού» είναι η επιθετική παραγωγικότητα από τα τρίποντα και τις βολές, ενώ αναμένει τη θετική ανταπόκριση του Ιωάννη Παπαπέτρου στην πρώτη εμφάνιση με αντίπαλο την πρώην ομάδα του. Για τον Μπλατ, που θα περιμένει την οριστικοποίηση της συμμετοχής ή όχι του Γιάνις Στρέλνιεκς, o Oλυμπιακός «θα πρέπει να παίξει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού για να έχει τις καλύτερες πιθανότητες για νίκη. Ατομικά, αλλά κυρίως επιθετικά».

Η 6η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια Χίμκι – Μπαρτσελόνα, Μπούντουσνοστ – Ζαλγκίρις και Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε.

• Χθεσινά αποτελέσματα: Μπάγερν – Νταρουσάφακα 116-70, Μακάμπι – Ρεάλ 66-87, Αρμάνι – ΤΣΣΚΑ 85-90.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή