Ευρωλίγκα: Στο τέλος έγινε… Ολυμπιακός

Ευρωλίγκα: Στο τέλος έγινε… Ολυμπιακός

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επιλεκτική χρησιμοποίηση του Βασίλη Σπανούλη σε καίρια σημεία του αγώνα και το ξέσπασμα του Στρέλνιεκς ήταν τα «κλειδιά» της νίκης του Ολυμπιακού στο Μόναχο, κόντρα στην Μπάγερν (62-72), για την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν «διαβάσει» σωστά την επίθεση της Μπάγερν και με αφετηρία την άμυνά τους είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν διαφορά ασφαλείας στο σκορ και ο αρχηγός τους είχε έτοιμες απαντήσεις, με δύο τρίποντα και μία ασίστ για την ανατροπή των 8 πόντων με τους οποίους προηγήθηκε η γερμανική ομάδα στο 34΄. Καθοριστική σημασία είχαν και τα τρία συνεχόμενα καλάθια του Στρέλνιεκς και σταθερή ήταν η συνεισφορά των Πρίντεζη και Παπανικολάου. Ο Ολυμπιακός στην τέταρτη περίοδο σκόραρε 25 πόντους, με αποκορύφωμα το πρώτο τρίποντο του σέντερ Μιλουτίνοφ στην Ευρωλίγκα και ενώ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα είχε σημειώσει 45 πόντους.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ντάνγκουμπιτς 2, Χομπς 3 (1), Κινγκ, Κόπονεν 9 (1), Ραντόσεβιτς, Λούτσιτς 15 , Λο 6, Τζέντοβιτς, Μπαρτέλ 4, Γουίλιαμς 15 (1), Μπούκερ 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουίλιαμς-Γκος 4, Σπανούλης 9 (2), Τίμα 10 (2/6 τρίποντα), Μιλουτίνοφ 11 (1), Στρέλνιεκς 10 (1), Βεζένκοβ 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 4, Μπόγρης, ΛεΝτέι 12 (1)

Τα άλλα αποτελέσματα: Εφές – Μακάμπι 90-77, Φενέρ – Νταρουσάφακα 100-79.

• Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα και στόχο να επανέλθει στις πειστικές εμφανίσεις του στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (4 νίκες – 3 ήττες) υποδέχεται σήμερα στο ΟΑΚΑ (21.00) την Μπαρτσελόνα (5 νίκες – 2 ήττες) για την 8η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο Τσάβι Πασκουάλ διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα περί παραίτησής του από την τεχνική ηγεσία του «Τριφυλλιού» και το χαρακτήρισε «fake news», ενώ τόνισε ότι όλοι οι νεοαποκτηθέντες παίκτες πρέπει να προσαρμοστούν στην πίεση που υπάρχει στην ομάδα για την επιστροφή της στο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ.

«Να καταλάβουμε πως λόγω του παρελθόντος και το ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου έκανε απίστευτη δουλειά και η ομάδα κέρδισε έξι Ευρωλίγκες, η πίεση στους παίκτες είναι πολύ μεγάλη, γιατί όλοι περιμένουν το καλύτερο. Πολλοί παίκτες όταν έρχονται στον Παναθηναϊκό πρέπει να το μάθουν αυτό, να είναι έτοιμοι για κάθε παιχνίδι. Εγώ προσπαθώ να βοηθώ τους παίκτες σε αυτό. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούμε στη σωστή κατεύθυνση και θα παίξουμε καλύτερα. Με την Εφές παίξαμε το χειρότερο παιχνίδι μας μέχρι τώρα. Η Μπαρτσελόνα είναι τρομερή ομάδα, με ρόστερ εξαιρετικής ποιότητας. Πρώτα πρέπει να έχουμε καλή προσέγγιση στο παιχνίδι», είπε ο Καταλανός τεχνικός που θα βρεθεί αντιμέτωπος ξανά με την προηγούμενη ομάδα του.

H 8η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί σήμερα με τα παιχνίδια Χίμκι – Μπούντουσνοστ, ΤΣΣΚΑ – Ζαλγκίρις και Αρμάνι – Μπασκόνια.

• Η Ενωση Παικτών της Ευρωλίγκας (ELPA) καταδίκασε το ρατσιστικό κρούσμα κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο. «Η ELPA καταδικάζει σθεναρά το σχόλιο που έγινε κατά του Θανάση Αντετοκούνμπο και εκφράζει τη στήριξή της στον παίκτη και την οικογένειά του. Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε για μια πιο σεβαστή, χωρίς μίσος ελεύθερη κοινωνία και αθλητικό περιβάλλον», ανέφερε η ανάρτηση στο Twitter.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή