Ευρωλίγκα-Παναθηναϊκός: Eχει ποιότητα, αναζητείται σταθερότητα

Ευρωλίγκα-Παναθηναϊκός: Eχει ποιότητα, αναζητείται σταθερότητα

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όνομα της Μπαρτσελόνα, η καλή πορεία της στις επτά πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας και οι υψηλές βλέψεις της συνέθεταν την πρόκληση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για να αποδείξει ότι έχει σαφέστατα περιθώρια βελτίωσης, με αφετηρία την άμυνά του. Οι πρωταθλητές νίκησαν 76-70 την Μπαρτσελόνα που έκανε… «στάση» στο ΟΑΚΑ και ισοβάθμησαν με την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς στο 5-3 (νίκες – ήττες). O Ντεσόν Τόμας ήταν ο πρωταγωνιστής της «πράσινης» στο α΄ ημίχρονο (34-25), αλλά το κύριο στοιχείο των γηπεδούχων ήταν η αμυντική προσήλωση και η συνέπεια που είχαν, με αποτέλεσμα να χαμηλώσουν τα ποσοστά των Καταλανών. Ο Παναθηναϊκός είχε άσχημο ποσοστό και πάλι στα τρίποντα (29%), αλλά αφενός οι παίκτες του Πασκουάλ προτίμησαν αναγκαστικά τα δίποντα για να δημιουργήσουν δύο φορές διαφορές ασφαλείας στο σκορ και αφετέρου οι φιλοξενούμενοι ήταν ακόμα χειρότεροι (20%). Το 42-32 στο 24΄ είχε «απάντηση» από την Μπαρτσελόνα, που ισοφάρισε σε 42-42, και ο Παναθηναϊκός παρουσίασε εκ νέου δυνατά αντανακλαστικά και αποφασιστικότητα (55-50 στο 30΄ και 67-54 στο 33΄) για να πετύχει μεγάλη νίκη με κορυφαίο τον Λάσμε και τον Καλάθη να μοιράζει 12 ασίστ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόμας 14 (1), Λάνγκφορντ 8, Λάσμε 11 (1), Παπαπέτρου 6 (1), Παππάς 7, Γκιστ 5 (1), Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους 3 (1), Λοτζέσκι 8, Καλάθης 2 (9 ριμπάουντ, 12 ασίστ), Αντετοκούνμπο 3 (1), Μήτογλου 7 (1).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σεραφέν 15, Πάνγκος 4, Ρίμπας 1, Σίνγκλετον 4, Μπλάζιτς, Σμιτς, Ερτέλ 12, Οριόλα 4, Κούριτς 17 (3), Κλαβέρ 7, Τόμιτς 6.

Τα άλλα αποτελέσματα: TΣΣΚΑ – Ζαλγκίρις 85-69, Χίμκι – Μπούντουσνοστ 99-97, Αρμάνι – Μπασκόνια 93-90.

Ολυμπιακός – Ρεάλ

Προερχόμενος από την τρίτη, εκτός έδρας νίκη στο Μόναχο, υποδεχόμενος την αήττητη Ρεάλ Μαδρίτης, σήμερα στο ΣΕΦ (20.45) και αναζητώντας, παράλληλα, ξένο παίκτη που θα τον ενισχύσει στην παραγωγή του σκορ, ο Ολυμπιακός μπαίνει ξανά στο γήπεδο για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, στοχεύοντας να αποκτήσει ξανά θετικό πρόσημο στη βαθμολογία (4-4). Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να σταματήσουν το νικηφόρο σερί της περυσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης που θα αγωνιστεί χωρίς τους Γιουλ, Κούζμιτς, Αγιόν). Ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι για ακόμα μία πρόκληση, περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλη ιστορία, όπως και η δική μας». Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός απάντησε με χιούμορ στην ερώτηση για την αναζήτηση νέου περιφερειακού παίκτη: «Διαβάζω δεκάδες ονόματα. Αν o Κέβιν Ντούραντ αποφασίσει να φύγει από τους Ουόριορς, θα τον πάρουμε εμείς. Επειδή αυτό δεν βλέπω να συμβαίνει στο άμεσο μέλλον, σας διαβεβαιώ πως δεν θα τον πάρουμε…».

Το σημερινό πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής: Νταρουσάφακα – Εφές, Μακάμπι – Φενέρμπαχτσε και Γκραν Κανάρια – Μπάγερν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή