Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Ψάχνει επανεκκίνηση απέναντι στη Φενέρ

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Ψάχνει επανεκκίνηση απέναντι στη Φενέρ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανάκτηση του ανταγωνιστικού προσώπου, που είχε δείξει ότι διαθέτει πριν από τρεις εβδομάδες στην Ευρωλίγκα, χρειάζεται ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για να επιστρέψει στις απαραίτητες νίκες που θα του δώσουν θετικό πρόσημο στη βαθμολογία. Η σημερινή μάχη με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ (21.30) για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αποτελεί την καλύτερη πρόκληση και συνάμα ευκαιρία για τους «πράσινους» να ανεβάσουν ξανά το αγωνιστικό επίπεδό τους και απέναντι στην «καλοκουρδισμένη μηχανή» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς οι παίκτες του «τριφυλλιού» να αποδείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν θετικά και να κάνουν νέα αρχή στη διοργάνωση, ύστερα από τις πέντε ήττες που έχουν γνωρίσει σε δέκα παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός, με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2017 και φιναλίστ του 2016 και του 2018, θα πρέπει να είναι καλύτερος από τους φιλοξενουμένους επί σαράντα λεπτά και να μην περιμένει να τους «λυγίσει» με δίλεπτα και τρίλεπτα ξεσπάσματα καλής απόδοσης και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η άτυπη «μονομαχία» των πόιντ γκαρντ Καλάθη και Σλούκα θα αποτελέσει «βαρόμετρο» στην έκβαση του αγώνα, από τη δημιουργία παιχνιδιού έως και την εκτελεστική αποτελεσματικότητα και των δύο διεθνών παικτών. «Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να έχουμε κίνητρο. Ολα είναι σημαντικά απέναντι στη Φενέρ. Δεν είχαν τον Σλούκα στη Βαρκελώνη και κέρδισαν εύκολα. Είναι μία απίστευτη ομάδα, που κάνει πολλά πράγματα σωστά στο παρκέ» ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για όλα. Πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό. Είναι σημαντικό να είμαστε τέλειοι σε κάθε θέση, γιατί η Φενέρ είναι παντού εξαιρετική».

Ο Πασκουάλ δεν ανησυχεί για την αγωνιστική κάμψη του Νικ Καλάθη και αναμένει τη βελτίωσή του, θεωρώντας λογικά ότι η εμπειρία του παίκτη θα τον βοηθήσει στο μέλλον: «Οπως όλοι οι παίκτες, ο Νικ έχει καλές και κακές στιγμές. Προσπαθεί να βρει τον δρόμο του και δεν είναι σίγουρα στο επίπεδο που θέλουμε, όπως και άλλοι παίκτες». Στη Φενέρ (9 νίκες-1 ήττα) δεν θα παίξουν οι Μαχμούτογλου και Ντουβερίογλου, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γκούντουριτς, σε αντίθεση με τον Σλούκα που θα αγωνιστεί κανονικά. Η 11η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια Εφές – Ρεάλ και Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή