ΠΑΟ: Αήττητος, παρά τα προβλήματα

ΠΑΟ: Αήττητος, παρά τα προβλήματα

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Περιστέρι κοίταξε… κατάματα τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ντέρμπι των αήττητων και διεκδίκησε τη νίκη, αλλά το μοναδικό τρίποντο του Λάνγκφορντ και μία εύστοχη βολή κράτησαν τους «πράσινους» (80-75) στη βαθμολογική κορυφή του πρωταθλήματος, ύστερα από 8 αγωνιστικές. Ο Παναθηναϊκός, που έχει και έναν αγώνα λιγότερο (με Κολοσσό), παρουσίασε και πάλι αστάθεια απόδοσης, εφησυχάστηκε στη διαφορά των 19 πόντων και το Περιστέρι απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η επιστροφή του στην Α1 κατηγορία, πλησιάζοντας μέχρι τους 4 πόντους (75-71). Ο Καλάθης ήταν το βαρόμετρο με 20 π., 4 ρ., 9 ασ., ενώ ο Παππάς σημείωσε 20 π. Από το Περιστέρι ο Χάροου πέτυχε 17 π. και ο νεοαποκτηθείς Κάλαχαν ήταν θετικός. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν χωρίς τους Αντετοκούνμπο, Παπαπέτρου και Λοτζέσκι.

Ημιτελικός «αιωνίων»

Αντίπαλοι και πάλι στον έναν εκ των δύο ημιτελικών του Κυπέλλου και έναν χρόνο μετά την απουσία αναμέτρησής τους στον ίδιο θεσμό θα βρεθούν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, στο ΟΑΚΑ, στις 13 Φεβρουαρίου. Στη χθεσινή κλήρωση, οι «πράσινοι» κληρώθηκαν γηπεδούχοι στον νοκ άουτ ημιτελικό, ενώ το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης στον τελικό (Ηράκλειο, 17/2) θα διεκδικήσουν στη Χαλκίδα (13/2) η Κύμη και ο ΠΑΟΚ, που θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στον τελικό του Κυπέλλου, ύστερα από 19 χρόνια, για το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας του.

Τον ερχόμενο Φεβρουάριο, το πρωτάθλημα θα είναι σε… αργία επί έναν μήνα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα έχει να παίξει σε δύο εντός έδρας παιχνίδια της Ευρωλίγκας (Εφές 1/2, Χίμκι 22/2), ένα εκτός έδρας (Φενέρ 8/2), εκτός έδρας το Λαύριο (4/2), τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον «αιώνιο» αντίπαλο και τον τελικό, εφόσον προκριθεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο ίδιο διάστημα θα παίξουν στο ΣΕΦ μόνο με την Εφές (31/1) και εν συνεχεία έχουν μόνο εκτός έδρας αγώνες (Ηφαιστος 3/2, Μακάμπι 7/2, Εφές 21/2), ημιτελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και τελικό, εφόσον προκριθούν.

• Η νίκη της ΑΕΚ επί του Αρη (77-81) στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η τέταρτη, εντός έδρας νίκη του νεοφώτιστου Ηφαιστου (82-67 τον Προμηθέα) ξεχώρισαν στα άλλα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής: Λαύριο – ΠΑΟΚ 64-77, Κύμη -Χολαργός 66-57, Πανιώνιος – Κολοσσός 88-80, Ολυμπιακός – Ρέθυμνο 84-60.

• Για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Προμηθέας θα υποδεχθεί σήμερα (19.30) την Οστάνδη. Η περυσινή κάτοχος του τίτλου, ΑΕΚ, θα παίξει στην Ιερουσαλήμ με τη Χάποελ (19.45) και στοχεύει στη ρεβάνς της ήττας που είχε γνωρίσει στο ΟΑΚΑ –η μοναδική έκτοτε, καθώς η «Ενωση» πέτυχε έξι συνεχόμενες νίκες και είναι στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου.

• Την ελληνική υπογραφή του 38χρονου δικηγόρου, Ανδρέα Ζαγκλή, θα έχει η διοίκηση της FIBA στην επόμενη 4ετία, καθώς εξελέγη ομόφωνα στη θέση του νέου γενικού γραμματέα, μετά τον θάνατο του Πάτρικ Μπάουμαν. Η επιλογή του κ. Ζαγκλή από το κεντρικό γραφείο της Παγκόσμιας Ομοsπονδίας Μπάσκετ σηματοδοτεί σημαντικές εξελίξεις στην επανένωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή