Μεγάλη νίκη ΑΕΚ επί της Χάποελ

Μεγάλη νίκη ΑΕΚ επί της Χάποελ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ήττα της πρεμιέρας του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο ΟΑΚΑ πείσμωσε τους παίκτες της ΑΕΚ, που συνέχισαν το αήττητο σερί τους για έβδομο συνεχόμενο παιχνίδι, πήραν ρεβάνς στην έδρα της ισραηλινής ομάδας (73-80) και συνεχίζουν ακάθεκτοι σε Ευρώπη και Ελλάδα, καθώς το έργο του Λούκα Μπιάνκι αποδίδει «καρπούς».

Η ΑΕΚ έπαιξε με σοβαρότητα σ’ έναν ακόμα ευρωπαϊκό αγώνα και υπερασπίστηκε το κύρος της περυσινής κατόχου του τίτλου, κάνοντας εντυπωσιακή αρχή (13-29 στο 8΄), είχαν προβάδισμα 5 πόντων στο τέλος του α΄ ημιχρόνου και στην επανάληψη έδωσαν την απαιτούμενη διάρκεια στην καλή απόδοσή τους. Η ΑΕΚ που κάλυψε και τη διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα και βάζει «πλώρη» για την πρώτη θέση του ομίλου, είχε πρώτους σκόρερ τους Γκρίφιν (25 π.), Χάντερ (16 π.) και Σαντ-Ρος (13 π.), ενώ από τη Χάποελ ο Φελντέιν (16 π.), μοναδικός παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων.

Σημάδια κόπωσης που έφεραν οι διπλές υποχρεώσεις του ελληνικού πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ παρουσίασε ο Προμηθέας, που γνώρισε την τρίτη ήττα και δεύτερη εντός έδρας στην ευρωπαϊκή διοργάνωση από την Οστάνδη (88-84). Οι απουσίες των Κασελάκη και Κατσίβελη ήταν αισθητές στην έλλειψη επιλογών του τεχνικού Μάκη Γιατρά.

Ο Τόνι Μέιερ (33 π.) και ο Ράιον Μπράουν (21 π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ του Προμηθέα, ενώ οι Γουίλιαμς (17 π.), Τζούρισιτς (11 π.) και Φίλερ (11 π.) ξεχώρισαν από τη βελγική ομάδα, η οποία σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της και κάνει βλέψεις για την πρώτη τετράδα και την πρόκριση.

O ΠΑΟΚ (4 νίκες-3 ήττες) θα υποδεχθεί σήμερα (19.30) τη Βενέτσια (5 νίκες-2 ήττες) στην Πυλαία για την 8η αγωνιστική του 2ου ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ και εφόσον νικήσει την ιταλική ομάδα, θα αρχίσει να εδραιώνεται σε τροχιά πρόκρισης για τη φάση των «16».

• Ο Ολυμπιακός στις γυναίκες θα δοκιμαστεί στη Γαλλία από την Καρόλο (20.00), στην 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στην Πολωνία, η Ενεργκα Τορίν θα αντιμετωπίσει τη Νίκη Λευκάδας (19.00) στην 8η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ γυναικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή