Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Με τη δύναμη της έδρας του

Ευρωλίγκα – Ολυμπιακός: Με τη δύναμη της έδρας του

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καταφύγιο» στην έδρα του ΣΕΦ για να πλησιάσει στην πρώτη βαθμολογική τετράδα, και από την οποία υπολείπεται δύο νικών, χρειάζεται να βρει ο Ολυμπιακός στο σημερινό παιχνίδι με την Εφές (18.45) για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» (6 νίκες-5 ήττες) προέρχονται από την ήττα που γνώρισαν στο Κάουνας και η αποστολή τους θα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας απέναντι στην τουρκική ομάδα που έχει ποιότητα στη φετινή διοργάνωση και «τρέχει» ρεκόρ οκτώ νικών και τριών ηττών.

«Η Εφές διαθέτει γεμάτο ρόστερ με πολλούς ποιοτικούς παίκτες και έναν εξαιρετικό προπονητή. Θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί. Οι περισσότεροι παίκτες της έχουν την ευχέρεια να σκοράρουν, οπότε εμείς θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να αποδεχθούμε την πρόκληση. Η ομαδική άμυνα θα κρίνει πολλά στο παιχνίδι αφού θα πρέπει να τους περιορίσουμε», τόνισε ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έχει εγκαταλείψει την περίπτωση του Αμερικανού Ουαναμέικερ από τους Μπόστον Σέλτικς (ο παίκτης απάντησε ότι η ομάδα του ΝΒΑ δεν δέχεται να τον παραχωρήσει) και συνεχίζει την αναζήτηση άλλου παίκτη στην περιφέρεια του Ολυμπιακού.

Στον αντίποδα, ο τεχνικός της Εφές Ερκγίν Αταμάν δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, όχι μόνο για την πρόκριση στο φάιναλ φορ, αλλά και για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, και ο Μπλατ, που ήταν προπονητής της τουρκικής ομάδας πριν από 10 χρόνια, αναρωτήθηκε με χαμόγελο: «Αλήθεια το είπε αυτό; Είναι ένας έξυπνος άνθρωπος και μάγκας. Αν το είπε και το εννοεί, τότε είναι χαρά μου».

Ο ισπανικός «εμφύλιος» Ρεάλ – Μπαρτσελόνα ξεχωρίζει στη 12η αγωνιστική, ενώ σήμερα θα παίξουν ΤΣΣΚΑ – Χίμκι, Φενέρμπαχτσε – Αρμάνι και Μακάμπι – Μπασκόνια.

• Ομάδα των… ανατροπών είναι ο ΠΑΟΚ στη φετινή περίοδο και το επιβεβαίωσε στην 8η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ επικρατώντας της Βενέτσια (77-76) στην έδρα του. Με πρωταγωνιστή τον Φιλ Γκος, που πέτυχε 11 από τους 20 πόντους στην τελευταία περίοδο, ο ΠΑΟΚ εδραιώνεται στην πρώτη τετράδα του ομίλου του (ισοβάθμησε με τη Βενέτσια χωρίς πλεονέκτημα) και βρίσκεται σταθερά σε τροχιά πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης. Ο Γκος σκόραρε 20 πόντους, 14 ο Χρυσικόπουλος και ισάριθμους ο Μορέιρα, ενώ από τη Βενέτσια οι Ουάσιγκτον και Χάινς σημείωσαν 15 πόντους έκαστος.

• Ο Αμερικανός Ντεμέτρικ Οστιν (25χρ, 2.01), με θητεία στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, θα είναι ο έκτος ξένος παίκτης του Πανιωνίου, ενώ ο Κολοσσός έλυσε τη συνεργασία με τον Αμερικανό Ιβαν Ασκα.

• Ογδοη ήττα σε ισάριθμες αγωνιστικές γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Ευρωλίγκα γυναικών, από την Καρολό (73-68), στη Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή