ΑΕΛ και Λαμία έβαλαν φωτιά στην «ουρά» της Σούπερ Λιγκ 1

ΑΕΛ και Λαμία έβαλαν φωτιά στην «ουρά» της Σούπερ Λιγκ 1

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα δεδομένα στην ουρά της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ 1 προέκυψαν με το «καλημέρα» των πλέι άουτ και την μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Λάρισας επί του Απόλλωνα στην Ριζούπολη με 2-0 αλλά και την σπουδαία νίκη της Λαμίας επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με 3-0.

Οι «βυσσινί» στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στον πάγκο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», κατέθεσαν ψυχή και με τους τρεις βαθμούς που πήραν,  έβαλαν «φωτιά» στην μάχη για την παραμονή καθώς βρίσκονται μόλις στο -1 από ΟΦΗ και Παναιτωλικό. 

·       Ο Απόλλων παρά το γεγονός πως στο πρώτο ημίχρονο είχε την υπεροχή, δεν κατάφερε να την εκμεταλλευτεί ενώ στο 55΄είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Το σουτ του Μπεντινέλι προσέκρουσε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κολ έστειλε την μπάλα άουτ. 

Από κει και πέρα, η ΑΕΛ ανέκτησε τα ηνία της αναμέτρησης και προηγήθηκε με τον Ντουρμισάι στο 67΄ύστερα από ωραία συνεργασία με τον Κολομπίνο για να ολοκληρώσει τον θρίαμβο των Θεσσαλών ο Νούνιτς  στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ακούνια λίγο νωρίτερα να έχει δοκάρι.

·       Στον Βόλο, ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0), ύστερα από δέκα σερί ήττες ωστόσο πλέον νοιώθει «καυτή» την ανάσα της ΑΕΛ. Σε ένα βαρύ τερέν λόγω της έντονης βροχόπτωσης, οι τελικές φάσεις ήταν λιγοστές και το σκορ δίκαιο σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.  

·       Στο Αγρίνιο, η Λαμία κάνοντας ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μίλος Ντέλετιτς που πέτυχε ένα γκολ και είχε δυο ασίστ, πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 0-3, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο.   

Στο 24΄με κεφαλιά ο Βασιλακάκης έκανε το 0-1, ο Ντέλετιτς τρία λεπτά αργότερα το 0-2, ενώ στο 43΄ ο Ρόμανιτς τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Παναιτωλικός στο Β΄ημίχρονο δεν κατάφερε να αντιδράσει και είχε την σπουδαιότερη ευκαιρία του στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με το δοκάρι του Βέργου.  

·       Στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου σε ένα παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες.

Στο 16΄ και το 25΄ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Γιούρι Λοντίγκιν είπε «όχι» με τις επεμβάσεις του σε Γούτα και Γκάλο ενώ νωρίτερα, στο 19΄ο Παμλίδης είχε κεφαλιά στο δοκάρι για τους Ηπειρώτες. 

Στο 32΄ο Εραμούσπε άνοιξε το σκορ με κεφαλιά γα την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη ενώ στο 44΄χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Παμλίδης, απέκρουσε ο Μανδάς. Στο 61΄, ο Μανούσος μετά από σέντρα του Γκάλο, είχε κεφαλιά στο δοκάρι ενώ στο 75΄οι Περιστεριώτες είχαν νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Ενσικουλού που απέναντι στον Λοντίγκιν δεν τελείωσε την φάση.   

Με αυτή τη νίκη τους οι Γιαννιώτες έμειναν αήττητοι για έβδομο συνεχόμενο ματς ενώ ο Ατρόμητος έχει να γευτεί την χαρά της νίκης εδώ και εννιά παιχνίδια. 

Τα αποτελέσματα

Απόλλων Σμ. – ΑΕΛ 0-2

Βόλος- ΟΦΗ 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-0

Παναιτωλικός – Λαμία 0-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ  ΟΦ

(Σε 26 αγώνες)

1. Ολυμπιακός  67

2. Αρης 51

3. ΑΕΚ 48

4. ΠΑΟΚ 47

5. Παναθηναϊκός 45

6. Αστέρας Τρ. 42

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ 

(Σε 27 αγώνες)

7. Βόλος 34

8. ΠΑΣ Γιάννινα 34

9. Απόλλων Σμ. 28

10. Ατρόμητος 28

11. Λαμία 26

12. Παναιτωλικός 20

13. ΟΦΗ 20

14. ΑΕΛ 19

·       Υποβιβάζεται ο 14ος ενώ ο 13ος δίνει αγώνα κατάταξης με τον 2ο της Σούπερ Λιγκ 2 για την παραμονή.

Αύριο ξεκινούν και τα πλέι οφ, όπου θα κριθούν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στις 15.00 στην Τρίπολη με τον Αστέρα, χωρίς να έχει στις τάξεις του δυο βασικά «γρανάζια» της μηχανής του, τους Μαουρίσιο και Βέλεθ  ενώ ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό από την Αρσεναλ και την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ υποδέχεται τον Αρη (17.15). Στις 19.30 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την ΑΕΚ στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή