Κ. Μητσοτάκης: Η κλειστή λίγκα είναι λάθος, δεν θα τη δεχθούν οι φίλαθλοι

Κ. Μητσοτάκης: Η κλειστή λίγκα είναι λάθος, δεν θα τη δεχθούν οι φίλαθλοι

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενώνει τη φωνή του με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την φωνή του με αυτή άλλων ηγετών κατά της αποσχιστικής κίνησης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ένωσε το πρωί της Τρίτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η ιδέα της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λίγκας πλήττει την ιστορία και την παράδοση του αθλήματος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός σχολίασε για την κίνηση των 12 αγγλικών, ισπανικών και ιταλικών συλλόγων ότι αντιβαίνει πάνω από όλα το νόημα του αθλήματος και συνιστά λάθος.

«Η πιθανότητα του απρόβλεπτου είναι που καθιστά τόσο συναρπαστικό το ποδόσφαιρο», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

«Η πρόταση από ορισμένους εύπορους ευρωπαϊκούς συλλόγους για τη σύσταση κλειστής λίγκας αντιβαίνει απολύτως στην ιστορία και την παράδοση του αθλήματος. Είναι λανθασμένη, απλά και καθαρά. Οι φίλαθλοι δεν πρόκειται να την αποδεχθούν», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Την ανακοίνωση των Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Άρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν, Τσέλσι, Ίντερ και Τότεναμ για τη δημιουργία της ΕΣΛ έχουν ήδη κατακεραυνώσει με δηλώσεις τους οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Ιταλίας, Μπόρις Τζόνσον και Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι αλλά και ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία (UEFA) απειλεί με απόλυτο αποκλεισμό τους συλλόγους αλλά και τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετάσχουν στη σχεδιαζόμενη ΕΣΛ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή