Εκκωφαντικός ο Ολυμπιακός στην αυλαία της Σούπερ Λιγκ 1

Εκκωφαντικός ο Ολυμπιακός στην αυλαία της Σούπερ Λιγκ 1

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εκκωφαντικό τρόπο έβαλε ο Ολυμπιακός το κερασάκι στην «ερυθρόλευκοι» τούρτα του τίτλου, την ώρα που έπεφτε η αυλαία της Σούπερ Λιγκ 1.

Ο πρωταθλητής πέρασε σαν… σίφουνας από τη Λεωφόρο όπου επικράτησε με 3-0 επί του αποδεκατισμένου Παναθηναϊκού και εμφανίστηκε πανέτοιμος για τον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Την ίδια ώρα, ο αντίπαλός του το ερχόμενο Σάββατο ΠΑΟΚ, γνώρισε ανώδυνη ήττα στην Τούμπα από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0, ενώ στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ και ο Άρης κόλλησαν στο 0-0, κρατώντας έτσι τις βαθμολογικές ισορροπίες που υπήρχαν πριν το ξεκίνημα της αγωνιστικής.

Στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός έπαιζε με άμυνα ανάγκης (μέχρι και ο Χουάνκαρ τραυματίστηκε στην προθέρμανση και αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Καραγιάννη) και πλήρωσε ακριβά κάθε λάθος του στη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός ήταν «φωτιά» στο ανοικτό γήπεδο και με δύο σχεδόν απανωτά γκολ του Μασούρα ( 7’ και 12’) έβαλε από νωρίς το παιχνίδι στα καλούπια που ήθελε. Το γκολ του Χασάν στο 14’ δεν μέτρησε ποτέ γιατί δόθηκε μέσω VAR πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της φάσης, αλλά ο Βιγιαφάνες που το εκτέλεσε νικήθηκε από τον Σα. Σειρά πήρε μετά ο Ιωαννίδης που είχε δοκάρι στο 18’ και μια εξ επαφής κεφαλιά άουτ, με συνέπεια αντί για το 1-2, να γίνει το 0-3 ξανά με αντεπίθεση του Ολυμπιακού από λάθος των γηπεδούχων στο κέντρο και σκόρερ τον Ελ Αραμπί στο 38’.

Η επιμονή του Παναθηναϊκού να παίξει ανοικτά και… ό,τι βγει, έδωσε και στο β’ μέρος χαρακτήρα ροντέο στο παιχνίδι, όπου μετά το υπέροχο γκολ του Μαουρίσιο στο 53’ όλα έμοιαζαν πιθανά, από το να ισοφαρίσουν οι «πράσινοι» μέχρι να πάρει μεγάλες διαστάσεις το σκορ από τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις των «ερυθρολεύκων». Ο νόμος του ποδοσφαίρου τιμώρησε τελικά τον Παναθηναϊκό που έχανε τη μία μετά την άλλη τις ευκαιρίες, με αποκορύφωμα τη διπλή μεγάλη φάση από Ιωαννίδη και Βιγιαφάνες στο 72’. Αντί να γίνει εκεί το 2-3, έγινε στην αντεπίθεση το 1-4 με κεφαλιά του Ελ Αραμπί και κάπου εκεί τελείωσαν όλα…

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ είχε προφανώς το μυαλό στον τελικό του Κυπέλλου και κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος πήρε την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ με μια εύστοχη εκτέλεση (διπλή – η πρώτη αποκρούστηκε αλλά δόθηκε επανάληψη) πέναλτι από τον Γκόμες στο 28’. Ο ΠΑΟ προσπάθησε να ισοφαρίσει για να σώσει το εφετινό αήττητο στην Τούμπα, αλλά ήταν πολύ φλύαρος και απείλησε ελάχιστα. Πολύ φτωχό σε ρυθμό και φάσεις ήταν και το ντέρμπι ΑΕΚ-Άρης στο ΟΑΚΑ, με το τελικό 0-0 να μοιάζει απόλυτα φυσιολογικό.

Η τελική βαθμολογία των πλέι οφ:

1. Ολυμπιακός 90

2. ΠΑΟΚ 64

3. Άρης 61

4. ΑΕΚ 60

5. Παναθηναϊκός 53

6. Αστέρας Τρίπολης 51

*Ανεξάρτητα από το ποιος θα κατακτήσει το Κύπελλο, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια έχουν μοιραστεί μέσω πρωταθλήματος: ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στα προκριματικά (1ο ή 2ο γύρο) του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ οι ΠΑΟΚ, Αρης και ΑΕΚ θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερνας Λιγκ, στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

 
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή