Χίλσμπορο: Το 97ο θύμα της αγγλικής ποδοσφαιρικής τραγωδίας

Χίλσμπορο: Το 97ο θύμα της αγγλικής ποδοσφαιρικής τραγωδίας

Ένας 55χρονος οπαδός της Λίβερπουλ κατέληξε 32 χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 97ο θύμα των τραγικών γεγονότων του αγγλικού ποδοσφαίρου στο Χίλσμπορο απεβίωσε την Τρίτη, με τον οπαδό της Λίβερπουλ Άντριου Ντιβάιν να πεθαίνει στα 55 του χρόνια, 32 βασανιστικά έτη μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γήπεδο του Σέφιλντ.

Η υπερσυγκέντρωση φιλάθλων στην εξέδρα και ο πανικός που ακολούθησε προκάλεσε τον θάνατο 95 οπαδών της Λίβερπουλ στις 15 Απριλίου του 1989, πριν από αγώνα για το Κύπελλο Αγγλίας στο γήπεδο Χίλσμπορο, ένα γεγονός που θεωρείται ότι άλλαξε τη ροή της ιστορίας στο αγγλικό ποδόσφαιρο επιβάλλοντας αυστηρές συνθήκες ασφαλείας και οδηγώντας στο σημερινό ασφαλές περιβάλλον των αγγλικών γηπέδων.

Όπως ανακοίνωσε η Λίβερπουλ, ο ιατροδικαστής Αντρέ Ρεμπέλο αποφάνθηκε ότι ο Ντιβάιν αποτελεί το 97ο θύμα του Χίλσμπορο.

Ο 23χρονος τότε Ντιβάιν είχε υποστεί πολύ σοβαρά τραύματα που του χάραξαν τη ζωή, τον καθήλωσαν στο αναπηρικό καροτσάκι και τελικά του πήραν και τη ζωή αυτή την εβδομάδα.

Το 1993, τέσσερα χρόνια μετά την ποδοσφαιρική αυτή τραγωδία, είχε καταλήξει και ο Τόνι Μπλαντ, το 96ο θύμα, υποκύπτοντας τελικά στις εγκεφαλικές βλάβες που είχε υποστεί στο Χίλσμπορο.

Το επίσημο πόρισμα το 2016 για την τραγική εκείνη ημέρα ήταν ότι υπήρχε κρατική ευθύνη για την απώλεια 96 ζωών, κατηγορώντας για εγκληματική αμέλεια τον επικεφαλής της αστυνομίας Ντέιβιντ Ντάκενφελντ.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή