Απώλεια: «Έφυγε» ο «Εθνικάρας», ο πιο αγαπημένος Έλληνας φίλαθλος

Απώλεια: «Έφυγε» ο «Εθνικάρας», ο πιο αγαπημένος Έλληνας φίλαθλος

Υπέκυψε στον κορωνοϊό η φωνή που επί δεκαετίες αντηχούσε μοναδικά στα ελληνικά γήπεδα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πιο χαρακτηριστική φιγούρα αγνού Έλληνα φιλάθλου, ο Γιάννης Μαντζουράνης με τη δυναμική φωνή που δονούσε τα γήπεδα της Ελλάδας, άφησε την Κυριακή την τελευταία του πνοή νικημένος κι αυτός από τον κορωνοϊό.

Γνωστός ως «Εθνικάρας», ο πιο λάτρης του Εθνικού Πειραιώς αλλά και της εθνικής ποδοσφαίρου σίγησε στα 87 του χρόνια.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης νοσηλευόταν εδώ και μήνες στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, όμως τελικά δεν άντεξε, καθώς η υγεία του παρουσίαζε και άλλα προβλήματα.

Το χαρακτηριστικό του σύνθημα «Πάμε Εθνικάραααα», ακούστηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας, με την αγάπη του για τον Εθνικό αλλά και την Εθνική ομάδα να είναι τεράστια, ενώ έφτασε να γίνει μέχρι και τραγούδι του Νίκου Καρβέλα.

Ενδεικτικό του πάθους του με την πειραϊκή ομάδα, είναι ότι ξεκίνησε να την παρακολουθεί από 10 ετών και μέχρι να ξεκινήσουν τα προβλήματα υγείας του το 2014, τόνιζε ότι είχε χάσει μόλις 12 παιχνίδια!

Απώλεια: «Έφυγε» ο «Εθνικάρας», ο πιο αγαπημένος Έλληνας φίλαθλος-1

Όσο κι αν φώναζαν οι φίλαθλοι των αντίπαλων ομάδων, όταν ακουγόταν η φωνή του «Εθνικάρα», με το παρατεταμένο και όλο και δυνατότερο «ααααααα» στο τέλος, εκείνοι σιγούσαν για λίγο και μετά τον χειροκροτούσαν.

Ήταν ίσως η τελευταία αυθεντική φιγούρα Έλληνα φιλάθλου του 20ού αιώνα που έμενε ζωντανή και ήταν σεβαστή από όλο τον φίλαθλο κόσμο, ανεξαρτήτως προτιμήσεων.

Την Κυριακή ο ένας σύλλογος μετά τον άλλος αποχαιρέτησαν με αναρτήσεις και ανακοινώσεις τον Γιάννη Μαντζουράνη. Ξεχώρισε βεβαίως η ανακοίνωση του Εθνικού Πειραιώς, όπου αναφέρεται ότι «ο δικός μας Γιάννης Μαντζουράνης θα μας βλέπει πια από την γειτονιά των Αγγέλων, από εκεί πάνω με την γνωστή στεντόρια φωνή του», και ότι «είμαστε πάνω απ΄όλα υπερήφανοι που ήταν ο Εθνικάρας μας».

Πηγή: Sport-fm.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή