Τσέλσι: «Πράσινο φως» από τη βρετανική κυβέρνηση στην πώληση του συλλόγου

Τσέλσι: «Πράσινο φως» από τη βρετανική κυβέρνηση στην πώληση του συλλόγου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική κυβέρνηση ενέκρινε την εξαγορά της Τσέλσι αντί ποσού 4,25 δισ. λιρών (περίπου 5 δισ. ευρώ) από κοινοπραξία με επικεφαλής τον Τοντ Μπόιλι, συνιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ Λος Άντζελες Ντότζερς.

Όπως ανακοίνωσε υπουργός Αθλητισμού, Νταντίν Ντόρις, η βρετανική κυβέρνηση άναψε «πράσινο φως» στην πώληση του ποδοσφαιρικού συλλόγου του Λονδίνου.

Η Τσέλσι τέθηκε προς πώληση τον Μάρτιο, προτού επιβληθούν κυρώσεις στον ιδιοκτήτη της, Ρομάν Αμπράμοβιτς, για τις σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με φόντο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Την Τρίτη, η Premier League άνοιξε τον δρόμο για την πώληση του συλλόγου, ανακοινώνοντας ότι η κοινοπραξία υπό τον Μπόιλι πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να προχωρήσει η εξαγορά.

Η Τσέλσι λειτουργεί με ειδική κρατική άδεια που λήγει στις 31 Μαΐου. Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, δεν θα επωφεληθούν από την πώληση ούτε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ούτε και οποιοδήποτε άλλο άτομο στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

«Θα ξεκινήσουμε τώρα τη διαδικασία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα έσοδα από την πώληση θα χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικούς σκοπούς στην Ουκρανία, για την υποστήριξη των θυμάτων του πολέμου» τόνισε η βρετανική κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, BBC

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή