Ο Άρης αποδείχθηκε… ημιμαθής

Ο Άρης αποδείχθηκε… ημιμαθής

Ο Αρης δεν διδάχθηκε από τα λάθη του πρώτου αγώνα και εκτέθηκε περισσότερο όταν πλησίασε τον στόχο του

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βλάνταν Ιβιτς το είπε και πριν το παιχνίδι στο Ισραήλ αλλά και παραμονές του αποψινού, όμως αποδείχθηκε πως αυτοί που έπρεπε να λάβουν σοβαρά τα λόγια του δεν το έπραξαν.

«Το σπίτι μου είναι στην Θεσσαλονίκη. Ξέρω την πόλη και τις ομάδες…» «φώναζε» ο Σέρβος τεχνικός. Και είναι άγνωστο αν στο μέλλον θα συνδυάσει και πάλι διαμονή και εργασία στην αγαπημένη του πόλη, το σίγουρο είναι πως σε σχέση με τον Χερμάν Μπούργος το  είχε διαβάσει το μάθημά του καλά.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ άφησε τους Θεσσαλονικείς για τρίτη σερί ευρωπαϊκή χρονιά (μετά την Μόλντε και την Αστάνα) και πάλι με την πίκρα, πως αποκλείονται από την συνέχεια λόγω… ημιμάθειας. Ακόμη και το σκορ με την ανούσια νίκη (2-1) του Αρη αλλά και ο τρόπος που αυτή ήρθε, το μαρτυρά. 

Στο πρώτο ματς, ο Μπούργος δεν… άνοιξε βιβλίο αλλά ο Κουέστα με τις αποκρούσεις του, το κράτησε το σκορ μόνος του στο 2-0, δίνοντας μια ευκαιρία για την ανατροπή στο καυτό «Κλ. Βικελίδης». Αλλά ενώ ο Ιβιτς έκανε μέσα σε μια εβδομάδα το …μεταπτυχιακό του για το τι θα συναντήσει στην Θεσσαλονίκη,  ο συνάδελφός του το μισοδιάβασε το έργο.

Ναι, ο Αρης ήθελε, προσπάθησε, έδειξε μαχητικότητα, με «μπροστάηδες» τους Πάλμα, Μαντσίνι και Ιτούρμπε, είχε την απαιτούμενη υπομονή για να πετύχει την ανατροπή αλλά συνάμα υπέπεσε σε αρκετά από τα λάθη του πρώτου αγώνα, λάθη που έπρεπε να εξαλείψει στην ρεβάνς αν ήθελε να περάσει στον επόμενο γύρο.

Δεν κατάφερε να βρει τρόπο να περάσει την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου, απειλώντας τους εξαιρετικά στημένους Ισραηλινούς μόνο περιμετρικά, δεν μπόρεσε να βρει τον παίκτη – συνδετικό κρίκο μεταξύ της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης (απορίας άξιο γιατί δεν ξεκίνησε στην αρχική 11αδα ο Μανού Γκαρθία που ήταν ο μόνος που έβγαλε μια κάθετη πάσα) αλλά κυρίως «προδόθηκε» εκ νέου από το πολύ ευάλωτο -όπως αποδεικνύεται- κέντρο της άμυνάς του.

Με την ίδια 11αδα και τρεις στόπερ, παρατάχθηκαν και πάλι οι Ισραηλινοί , που με το 5-4-1 εγκλώβισαν τους «κίτρινους», οι οποίοι από το 60΄και μετά που προηγήθηκαν, εκτέθηκαν περισσότερο. Με το γκολ -πέναλτι του Γκρέι, αλλά και την αποβολή του Γκλέιζερ που άφησε την Μακάμπι με δέκα παίκτες για περισσότερη από μισή ώρα, όχι μόνο δεν κατάφεραν να φτάσουν στο 2-0 που θα έφερνε το ματς στα ίσα αλλά όπως και στο Τελ Αβίβ είδαν  τον «killer» Εράν  Ζάχαβι να τους «τελειώνει».

Και στα δύο ματς, δύο φορές μπήκε αλλαγή ο 35χρονος σούπερ σταρ, δύο φορές ακούμπησε την μπάλα, δύο γκολ πέτυχε, βάζοντας την υπογραφή του, στην πρόκριση της ομάδας του.  Μιας ομάδας που και με δέκα παίκτες που αγωνίστηκε, και με το 2-1 που δέχτηκε, είχε σταθερά τρεις παίκτες στην μεσαία γραμμή, προσανατολισμένη στο να «χτυπησει» όταν της δοθεί η ευκαιρία.

Ο Ιβιτς είπαμε ξέρει καλά τα …κατατόπια στην Θεσσαλονίκη, ο Μπούργος είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να τα μάθει.

Ο Αρης έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα, μένει ωστόσο αυτοί οι ποδοσφαιριστές να βρουν τους ρόλους τους και τις θέσεις τους.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή