Μπλάτερ: Απέτυχα να προστατεύσω το ποδόσφαιρο από τις παρεμβάσεις

Μπλάτερ: Απέτυχα να προστατεύσω το ποδόσφαιρο από τις παρεμβάσεις

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να προστατεύσει το ποδόσφαιρο από πολιτικές και επιχειρηματικές παρεμβάσεις

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, δήλωσε ότι δεν μπόρεσε να προστατεύσει το ποδόσφαιρο από πολιτικές και επιχειρηματικές παρεμβάσεις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit». Ο Μπλάτερ, ο οποίος ηγήθηκε της FIFA για 17 χρόνια, είπε ότι «προσπάθησε να ελέγξει τις παρεμβάσεις αυτές» αλλά απέτυχε επανειλημμένα «λόγω της οικονομικής αξίας του ποδοσφαίρου και λόγω της πολιτικής», όπως τόνισε στη διάρκεια της συνέντευξης που θα δημοσιευθεί αύριο στην «Die Zeit».

Ο Μπλάτερ απομακρύνθηκε από τη θέση του προέδρου της FIFA και αποκλείστηκε από το ποδόσφαιρο το 2015, μετά την άσκηση ποινικής διαδικασίας εναντίον του, από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας. Τον Ιούνιο απαλλάχθηκε από ελβετικό δικαστήριο για την κατηγορία της απάτης, αλλά οι εισαγγελείς άσκησαν έφεση κατά της απόφασης.

Υπενθυμίζοντας πως ο προκάτοχός του, Ζοάο Χαβελάνζε, του είχε πει ότι είχε «δημιουργήσει ένα τέρας», ο Μπλάτερ είπε στην Die Zeit: «Ίσως είχε δίκιο».

Ο Μπλάτερ είπε ότι το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ ήταν εμβληματικό για το μεγαλύτερο ζήτημα που επηρεάζει το ποδόσφαιρο, την υπερεμπορευματοποίηση. «Γίνονται προσπάθειες να στύψουν όλο και περισσότερο το λεμόνι, για παράδειγμα, με τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου με 48 ομάδες ή τώρα με ένα (μεγαλύτερο) Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων», είπε, προσθέτοντας ότι η FIFA δεν έχει καμία δουλειά με το ποδόσφαιρο συλλόγων.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή