Super League 1: Η κορυφή παρέμεινε «πράσινη»

Super League 1: Η κορυφή παρέμεινε «πράσινη»

Με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητή Νταμπάνοβιτς, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στην ισοπαλία. Κερδισμένοι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

4' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα στο μεγάλο ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την πολύ κακή διαιτησία του Μαυροβούνιου διαιτητή Νίκολα Νταμπάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός παραμένει στην κορυφή με δύο βαθμούς διαφορά από την Ένωση αλλά με δεδομένες τις νίκες του Ολυμπιακού στον Βόλο (0-3) και του ΠΑΟΚ επί του Αρη (1-2) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η απόσταση που χωρίζει τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο είναι πέντε βαθμοί, κάνοντας έτσι ακόμη πιο συναρπαστική την συνέχεια των αγώνων κατάταξης.

Στην «ΟPAP Αρένα» και υπό την σκιά του θανάτου του Μίμη Παπαϊωάννου, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0. Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο ρέφερι της αναμέτρησης ο οποίος στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης υπέδειξε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Αραούχο και τον Παλάσιος. Τελικά πήρε πίσω την λανθασμένη απόφαση και το ματς έληξε ομαλά. Ο Παναθηναϊκός φωνάζει δικαιολογημένα για την διαιτησία του Νταμπάνοβιτς ο οποίος δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Αμραμπατ σε δύο περιπτώσεις (32΄, 43΄) ενώ στο 35’ δεν καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Χατζησαφί στην περιοχή. Μάλιστα δεν κλήθηκε ούτε απο το VAR για να εξετάσει την φάση.

Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό μετά το 30΄. Η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τον Ρότα στο 42΄ που πλάσαρε από πλεονεκτική θέση άουτ.

Με την έναρξη του Β΄ημιχρόνου, οι δύο τερματοφύλακες ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική τριπλή ευκαιρία. Ο Αθανασιάδης απέκρουσε κατά σειρά τα πλασέ των  Μαντσίνι και Ιωαννίδη ενώ το σουτ του Τσέριν από το σημείο του πέναλτι πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η ΑΕΚ απάντησε με δύο διαδοχικές ευκαιρίες με τον Γιόνσον  μέσα σε ένα λεπτό. Στην πρώτη απέκρουσε σωτήρια ο Μπρινιόλι, στην δεύτερη η μπάλα πέρασε μόλις άουτ στην κεφαλιά που έκανε.

Μετά το 60΄ ο ρυθμός έπεσε και οι οι δύο ομάδες φάνηκαν να αρκούνται στην ισοπαλία.

ΠΑΕ ΠΑΟ: «Αλλοίωση των πλέι οφ»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο ημίχρονο της αναμέτρησης εξέδωσε ανακοίνωση κατά του διαιτητή Νταμπάνοβιτς. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η διαιτησία του Νταμπάνοβιτς, ο οποίος ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα, παρά την ομόφωνη απόφαση της Super League για ορισμό διαιτητών κατηγορίας Elite στους αγώνες μεταξύ των Big 4, όχι μόνο προκαλεί αλλά αλλοιώνει ήδη από την 1η αγωνιστική τη διαδικασία των play offs.

Πέραν της γενικότερης ευνοιας του προς την ΑΕΚ, χαρακτηριστικότερες φάσεις είναι οι εξής:

-Στο 32’ σε φάουλ του Άμραμπατ στον Χουάνκαρ, ναι μεν καταλογίζεται η παράβαση, όμως δεν δίνεται η 2η κίτρινη.
-Στο 35’ χέρι του Χατζησαφί στην περιοχή δεν δίνεται πέναλτι και δεν καλείται ο διαιτητής καν από το VAR.
-Στο 43’ σε χέρι του Άμραμπατ σε προσπάθεια να κόψει βολέ του Μπρινιόλι, καταλογίζεται η παράβαση, δεν δίνεται πάλι η 2η κίτρινη»

Απογευματινός περίπατος

Στον Βόλο, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία των πλέι οφ, ο Ολυμπιακός, πέρασε ένα εύκολο απόγευμα χωρίς να απειληθεί καθόλου από την τοπική ομάδα. Ανοιξε το σκορ μόλις στο 7 ΄ με τον Κασάμι που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός στο φετινό πρωτάθλημα, διπλασίασε τα τερματά του με τον Μπακαμπού στο 36΄μετά από φάουλ του Φορτούνη, ο οποίος στο 81′ μετά από νέα εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Ανατροπή και ένταση στο φινάλε

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε ένα άκρως επεισοδιακό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει μια τεράστιας σημασίας νίκη.

Ο Αρης προηγήθηκε με σκόρερ τον Πάλμα στο 12′, σε ένα απίθανο πρώτο ημίχρονο, όπου οι «κίτρινοι» είχαν δύο δοκάρια με τους Ιτούρμπε (38΄) και Φαμπιάνο (39΄) και ο ΠΑΟΚ δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Κάργα (34΄) και τον Ολιβέιρα (44΄).

Ο «δικέφαλος του Βορρά» ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη και με δύο τέρματα μέσα σε πέντε λεπτά (68΄πεν. Σβαμπ73΄Ζιβκοβιτς), έφερε τούμπα το παιχνίδι. Το φινάλε σημαδεύτηκε από επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου, με αρνητικό πρωταγωνιστή για μια ακόμη φορά τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ επιχείρησε να πετάξει αντικείμενο προς την εξέδρα κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την αποβολή του από τον Σουηδό διαιτητή Αλ Χακίμ.

Αμέσως μετά την αποβολή του Λουτσέσκου ακολούθησε πανδαιμόνιο μεταξύ των πάγκων των δύο ομάδων και ανδρών της αστυνομίας. Στην διαμάχη πήρε μέρος και ο πρόεδρος του Αρη Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος ζήτησε από τον προπονητή του ΠΑΟΚ να σταματήσει να προκαλεί.

Κερδισμένη η Λαμία

Στην μάχη των πλέι άουτ κερδισμένη της πρεμιέρας ήταν αναμφίβολα η Λαμία που νικώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα, εκμεταλλεύτηκε τόσο την ήττα του Ιωνικού στο Περιστέρι, όσο και την ισοπαλία του Λεβαδειακού στο Ηράκλειο, ανεβαίνοντας έτσι στην 12η θέση της βαθμολογίας.

Η ομάδα της Φθιώτιδας με δύο γκολ του Βέργου (12΄, 45’+1΄) επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ, ο οποίος βρίσκεται και αυτός πλέον, σε επικίνδυνη θέση. Ο Ιωνικός στο Περιστέρι έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που πήρε τους τρεις βαθμούς, περνώντας στην 7η θέση. Με γκολ του Αγκιμπού Καμαρά (19΄) και του Έρλινγκμαρκ στο φινάλε της αναμέτρησης η ομάδα του Κρις Κόουλμαν νίκησε με 2-0.

Ο Λεβαδειακός αν και προηγήθηκε στο Ηράκλειο με το Νίκα (48΄) είδε τον Μπάκιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 73΄να ισοφαρίζει σε 1-1 για τον ΟΦΗ και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Στην Τρίπολη, ο Αστέρας με γκολ του Αλβαρες στην εκπνοή, νίκησε με 2-ι τον Παναιτωλικό. Είχε προηγηθεί με πέναλτι του Μπαράλες στο 34΄ ενώ οι Αγρινιώτες είχαν ισοφαρίσει με τον Κολοβό (50΄).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(1η αγωνιστική)

Πλέι οφ
Βόλος – Ολυμπιακός 0-3
Αρης – ΠΑΟΚ 1-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0

Πλέι άουτ
Αστέρας Τρ. – Παναιτωλικός 2-1
ΟΦΗ – Λεβαδειακός 1-1
Ατρόμητος – Ιωνικός 2-0
Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΕΣ/ΑΓΩΝΕΣ/ΒΑΘΜ.
1. Παναθηναϊκός/27/62
2. ΑΕΚ/27/60
3. Ολυμπιακός/27/59
4. ΠΑΟΚ/27/57
5. Αρης/27/40
6. Βόλος/27/39
ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
7. Ατρόμητος/27/32
8. Παναιτωλικός/27/29
9. Αστέρας Τρ./27/28
10. ΟΦΗ/27/27
11. ΠΑΣ Γιάννινα/27/23
12. Λαμία/27/20
13. Λεβαδειακός/27/18
14. Ιωνικός/27/18

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Πλέι οφ (2/4)
Παναθηναϊκός – Βόλος (18.00)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (19.30)
Ολυμπιακός – Αρης (21.00)

Πλέι άουτ (1/4)
Λεβαδειακός – Ατρόμητος (17.00)
Παναιτωλικός – Λαμία (17.30)
ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ (19.30)
Ιωνικός – Αστέρας Τρ. (21.00)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή