«Τρία στα τρία» και πρώτη θέση για την Ολλανδία

«Τρία στα τρία» και πρώτη θέση για την Ολλανδία

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και αυτή τη φορά ήταν λιγότερο θεαματική σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια της, η Ολλανδία κατάφερε να επικρατήσει της Χιλής με 2-0 στο Σάο Πάολο, κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου.

Οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους από την περασμένη αγωνιστική, ωστόσο το κίνητρο στη μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν η πρωτιά του γκρουπ και η αποφυγή της Βραζιλίας στη φάση των «16» (σ.σ. υπό την προϋπόθεση ότι η «σελεσάο» θα τερματίσει πρώτη στον δικό της όμιλο, με τα παιχνίδια να διεξάγονται στις 23:00 ώρα Ελλάδος).

Το ματς ήταν ιδιαίτερα σκληρό, με τις δύο ομάδες να μην ρισκάρουν μέχρι τα μέσα της επανάληψης, όταν οι Χιλιανοί άλλαξαν το σχήμα τους, προσπαθώντας να φτάσουν στο γκολ της νίκης, μιας και με ισοπαλία θα τερμάτιζαν δεύτεροι. Οι αλλαγές των Νοτιοαμερικανών άφησαν κενούς χώρους στην αμυντική τους γραμμή και η Ολλανδία το εκμεταλλεύτηκε, δημιουργώντας ευκαιρίες στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Τελικά, το πρώτο γκολ ήρθε στο 77’ με κεφαλιά του Φερ, ο οποίος είχε περάσει στο παιχνίδι μόλις δύο λεπτά νωρίτερα, ενώ ακολούθησε το δεύτερο στο 92’, με τον Άριεν Ρόμπεν να βγάζει εξαιρετική ασίστ από τα αριστερά και τον Μέμφις Ντεπάι να διαμορφώνει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ολλανδία (Λ.Φαν Χααλ): Σίλεσεν, Φλααρ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Γιάνμαατ, Σνάιντερ (76’ Φερ), Ρόμπεν, Κάουτ (89' Κονγκολό), Λενς (69’ Ντεπάι), Βαϊνάλντουμ

Χιλή (Χ.Σαμπάολι): Μπράβο, Μένα, Ίσλα, Σίλβα (70’ Βαλντίβια), Σάντσεζ, Βάργκας (81’ Πινίγια), Γκουτιέρεζ (46’ Μποσεζούρ), Μεντέλ, Χάρα, Αρανγκίζ, Ντίαζ

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

«Αντίο» με νίκη για την Ισπανία

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, που ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, η Ισπανία δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στους Αυστραλούς, φτάνοντας εύκολα στο τελικό 3-0.

Όπως αναμενόταν, ο Βιθέντε Ντελ Πόσκε παρέταξε τους Ίβηρες με αρκετές αλλαγές και η  αναμέτρηση εξελίχθηκε σε μονόλογο για τους απερχόμενους πρωταθλητές Κόσμου. Το σκορ άνοιξε στο 36’ με πανέξυπνο τακουνάκι του Νταβίντ Βίγια, ενώ ακολούθησαν ακόμη δύο τέρματα στο δεύτερο μέρος, αρχικά από τον Τόρες στο 69’ και στη συνέχεια από τον Μάτα στο 82’.

Αυστραλία (Α.Ποστέκογλου): Ράιαν, Ντάβιντσον, Σπιράνοβιτς, Λέκι, Τάγκαρτ (46’ Χάλοραν), Όαρ (61’ Τροΐζι), Μπόζανιτς (72’ Μπρεσιάνο), Γιέντινακ, ΜακΚάι, ΜακΓκόουαν, Ουίλκινσον.

Ισπανία (Β.Ντελ Μπόσκε): Ρέινα, Αλμπιόλ, Χουανφράν, Ινιέστα, Βίγια (57’ Μάτα), Τόρες, Τσάμπι Αλόνσο (84’ Σίλβα), Ράμος, Κόκε, Ζόρντι Άλμπα, Καθόρλα (68’ Φάμπρεγας)

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή