Η παγκόσμια μέθη του Μουντιάλ

Η παγκόσμια μέθη του Μουντιάλ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατακόρυφη είναι η αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ σε όλο τον πλανήτη κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ακόμη και σε χώρες που δεν συμμετέχουν στην διοργάνωση. Από τις 12 Ιουνίου, ημέρα που ξεκίνησε το τουρνουά, έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιστατικά, ενώ αρκετές είναι οι περιπτώσεις που έχουν οδηγήσει και σε θανάτους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μπογκοτά, πρωτεύουσα της Κολομβίας, όπου ο δήμαρχος έδωσε εντολή απαγόρευσης του αλκοόλ την ώρα των αγώνων της Εθνικής ομάδας της χώρας, μετά τον θάνατο εννέα ατόμων σε επεισόδια και τροχαία ατυχήματα, έπειτα από τη νίκη επί της Ελλάδας με 3-0.

«Θέλουμε μόνο ειρηνικούς πανηγυρισμούς. Πρέπει να πούμε «όχι» στη βία», τόνισε ο δήμαρχος, Γκουστάβο Πέτρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη νίκη επί της Ελλάδας, πάνω από 3.000 βίαια περιστατικά καταγράφηκαν στο κέντρο της πόλης.

Στη Γαλλία, σε 28 συλλήψεις Αλγερινών μεταναστών προχώρησε η αστυνομία στο Παρίσι, μετά τη νίκη των Αφρικανών επί της Νοτίου Κορέας την Κυριακή. Οι αρχές αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χημικών και ακολούθησε πετροπόλεμος με τους οπαδούς της Αλγερίας, ενώ δεκάδες αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Σε τραγωδία οδήγησε η κατάχρηση αλκοόλ, μετά την ισοπαλία του Μεξικού με την Βραζιλία, καθώς ένας οπαδός των «Αζτέκων» έχασε τη ζωή του όταν πήδηξε από κρουαζιερόπλοιο που μετέφερε 3.500 φιλάθλους από την Φορταλέζα στο Ρεσίφε.

Πάντως, το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο τις χώρες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και στο Νεπάλ, κράτος που δεν έχει πάρει ποτέ μέρος σε Μουντιάλ, την περασμένη εβδομάδα, οι Αρχές προχώρησαν σε αφαίρεση διπλωμάτων από 400 μεθυσμένους οπαδούς. Ο αντίστοιχος αριθμός στην Κίνα έφτασε τους 5.200 μόνο στις τρεις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης, ποσοστό κατά 65% μεγαλύτερο από τις ημέρες του Μουντιάλ του 2010.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή