Εκτός Μουντιάλ άφησε τους Ιταλούς η Ουρουγουάη

Εκτός Μουντιάλ άφησε τους Ιταλούς η Ουρουγουάη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις Ισπανία και Αγγλία, ακόμη μια μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη αποχαιρέτησε πρόωρα το Μουντιάλ, μιας και το απόγευμα της Τρίτης η Ουρουγουάη άφησε εκτός συνέχειας την Ιταλία.

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, όχι ιδιαίτερα ποιοτικό, αλλά με μεγάλη ένταση καθ΄όλη τη διάρκειά του, οι ισορροπίες ανατράπηκαν στο 59ο λεπτό, με τον Μεξικανό ρέφερι να βγάζει απευθείας την κόκκινη κάρτα στον Κλαούντιο Μαρκίζιο, αφήνοντας τους Ιταλούς με δέκα ποδοσφαιριστές.

Η Ουρουγουάη εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και, αφού έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Σουάρες στο 69’, κατάφερε να πετύχει το «χρυσό» γκολ με κεφαλιά του Ντιέγκο Γοδίν στο 81ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Ραμίρες.

Οι Ιταλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο με παίκτη λιγότερο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα και το τελευταίο σφύριγμα σηματοδότησε τον αποκλεισμό τους από τα νοκ-αουτ, όπως είχε συμβεί άλλωστε και το 2010 στη Νότιο Αφρική. Πάντως, η «σκουάντρα ατζούρα» διαμαρτύρεται έντονα για την διαιτησία του Μεξικανού Μάρκο Ροντρίγκεζ, τόσο για την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μαρκίζιο, όσο και για την μη αποβολή του Λουίς Σουάρεζ, ο οποίος προς το τέλος του παιχνιδιού φάνηκε να χτυπά εκτός φάσης τον Κιελίνι.

Ιταλία (Τ.Πραντέλι): Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Νταρμιάν, Μαρκίζιο, Μπαλοτέλι, Μπαρτζάλι, Ιμόμπιλε, Μπονούτσι, Πίρλο, Βεράτι

Ουρουγουάη (Ο.Ταμπάρες): Μουσλέρα, Γοδίν, Περέιρα, Ροντρίγκες, Σουάρες, Χιμένες, Λοδέιρο, Αρέβαλο Ρίος, Γκονσάλες, Καβάνι, Κάσερες

Με λευκή ισοπαλία αποχαιρέτησε η Αγγλία

Πρακτικά αδιάφορο ήταν το άλλο παιχνίδι του ομίλου, ανάμεσα σε Αγγλία και Κόστα Ρίκα, με το συγκρότημα του Ρόι Χότζον να είναι ήδη αποκλεισμένο και την ομάδα της Κεντρικής Αμερικής να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.

Η έλλειψη κινήτρου αντικατοπτρίστηκε και εντός αγωνιστικού χώρου, μιας και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις.

Πρωτοπόρος στον όμιλο τερμάτισε η Κόστα Ρίκα με επτά βαθμούς, αφήνοντας δεύτερη την Ουρουγουάη με έξι. Τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν Ιταλία και Αγγλία, που ξεκίνησαν θεωρητικά ως φαβορί του ομίλου.

Αγγλία (Ρ.Χότζον): Φόστερ, Κέιχιλ, Γουίλσιρ, Λάμπαρντ, Στάριτζ, Σμόλινγκ, Τζόουνς, Μίλνερ, Λαλάνα, Μπάρκλεϊ, Σο

Κόστα Ρίκα (Χ.Πίντο): Νάβας, Γκονζάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Κάμπελ, Ρουίς, Μπρένες, Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα, Μίλερ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή