Πρωτιά για την Αργεντινή με ρεσιτάλ Μέσι

Πρωτιά για την Αργεντινή με ρεσιτάλ Μέσι

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρίσκοντας δίχτυα για τρίτο σερί παιχνίδι, αυτή τη φορά δύο φορές, ο Λιονέλ Μέσι οδήγησε την Αργεντινή στο απόλυτο των νικών στον έκτο όμιλο, μετά και την επικράτηση επί της Νιγηρίας με 3-2 το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο μεγάλος σταρ της «αλμπισελέστε» έφτασε έτσι τα τέσσερα γκολ στη διοργάνωση και μοιράζεται την κορυφή της σχετικής λίστας με τον συμπαίκτη του στη Μπαρτσελόνα, Νεϊμάρ, δείχνοντας να ανεβάζει την απόδοσή του από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Η Νιγηρία έβαλε δύσκολα στους Νοτιοαμερικανούς, καθώς σε κανένα σημείο του ματς δεν το έβαλε κάτω, ισοφαρίζοντας δύο φορές και δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3’ με τον Μέσι, ωστόσο μόλις ένα λεπτό αργότερα, οι Αφρικανοί ισοφάρισαν με πολύ όμορφο δεξί σουτ του Μούσα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο σταρ της Αργεντινής «χτύπησε» ξανά, αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ, για να ακολουθήσει με το ξεκίνημα της επανάληψης το δεύτερο γκολ της Νιγηρίας, με  σκόρερ και πάλι τον Μούσα. Ωστόσο, η απάντηση της ομάδας του Αλεχάντρο Σαμπέγια ήταν άμεση, με τον Ρόχο να διαμορφώνει το 3-2 με κοντινή προβολή στο 50’, χαρίζοντας έτσι το απόλυτο των νικών στην «αλμπισελέστε».

Αργεντινή (Αλ. Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν, Μέσι, Μασεράνο, Ρόχο, Φερνάντεζ, Αγουέρο

Νιγηρία (Σ.Κέσι): Ενιάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα, Οντεμβίγκι, Εμενίκε, Μίκελ, Οσανίουα, Ονάζι, Μπαμπατούντε, Ομερούο

Αποχαιρέτησε με νίκη η Βοσνία

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε ούτε μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στο τελευταίο της παιχνίδι στον όμιλο, η Βοσνία επιβλήθηκε με 3-1 του Ιράν, αποχαιρετώντας με νίκη την διοργάνωση.

Ο μεγάλος σταρ των Βαλκάνιων, Εντίν Τζέκο, άνοιξε το σκορ με μακρινό σουτ στο 23’, ενώ στο 59’ ήταν η σειρά του Μίραλεμ Πιάνιτς να σκοράρει για το 2-0. Οι Ιρανοί αντέδρασαν και μείωσαν σε 2-1 με τον Ρεζά στο 82’, ωστόσο η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, καθώς ένα λεπτό αργότερα, ο Βρσάλιεβιτς πέτυχε το τρίτο γκολ της Βοσνίας, που απέφυγε την τελευταία θέση του ομίλου.

Η τελική βαθμολογία βρήκε πρώτη την Αργεντινή με 9 βαθμούς και δεύτερη τη Νιγηρία με 4 (πιθανότατα θα αντιμετωπίσει στους «16» τη Γαλλία). Τρίτη τερμάτισε η Βοσνία με 3 βαθμούς, ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκε το Ιράν, που έμεινε στην ισοπαλία της πρεμιέρας με τους Αφρικανούς.

Βοσνία-Ερζεγοβίνη (Σ.Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Βρσάλιεβιτς, Σπάχιτς, Κολάσιντας, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο, Σούσιτς, Σούνιτς, Χάντζιτς

Ιράν (Β.Χαλίλχοζιτς): Χαγκιγκί, Χαΐ Σαφί, Χοσεϊνί, Αμίρχοσεϊν, Νεγκουνάμ, Μασούντ, Αντρανίκ, Μονταζερί, Ρεζά, Ντετζάγκα, Μεχρντάντ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή