Χέρι-χέρι στους «16» Γερμανία και ΗΠΑ

Χέρι-χέρι στους «16» Γερμανία και ΗΠΑ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και δεν έφεραν την «βολική» ισοπαλία που πολλοί περίμεναν, Γερμανία και ΗΠΑ πήραν τα δύο εισιτήρια του 7ου ομίλου για τη φάση των «16», με τους Ευρωπαίους να επικρατούν με 1-0.

Η υπεροχή της ομάδας του Γιόακιμ Λεβ ήταν εμφανής από το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο χρειάστηκε το ματς να φτάσει στο 55ο λεπτό για να πάρει το προβάδισμα, με τον Τόμας Μίλερ να πετυχαίνει το τέταρτο γκολ του στην διοργάνωση και να φτάνει στην κορυφή των σκόρερ τους Νεϊμάρ και Μέσι.

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για τους Πορτογάλους

Την ίδια ώρα, Γκάνα και Πορτογαλία ήλπιζαν σε ήττα των ΗΠΑ και ταυτόχρονα, να καλύψουν την διαφορά τερμάτων που τις χώριζε από το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλίνσμαν, σε περίπτωση νίκης τους.

Το τελικό 2-1 υπέρ των Ιβήρων δεν εξυπηρέτησε τελικά καμία από τις δύο ομάδες, μιας και αμφότερες πήραν πρόωρα τον δρόμο της επιστροφής. Το σκορ άνοιξε στο 31’ για τους Πορτογάλους με αυτογκόλ του Μπογε και, παρά την ισοφάριση του Γκίαν στο 57’, δέκα λεπτά πριν το τέλος ο Κριστιάνο Ρονάλντο διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Η Γερμανία τερμάτισε στην πρώτη θέση με 7 βαθμούς και θα βρει απέναντί της μια εκ των Αλγερίας ή Ρωσίας, ενώ οι ΗΠΑ, που συγκέντρωσαν 4 βαθμούς, θα αντιμετωπίσουν το Βέλγιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή