Έφτασε η ώρα των νοκ-άουτ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από μια άκρως «χορταστική» φάση ομίλων, που με 136 γκολ ήταν η πιο παραγωγική στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, ανοίγει σήμερα, Σάββατο, η αυλαία των νοκ-άουτ παιχνιδιών, που θα οδηγήσουν στον τελικό της 13ης Ιουλίου.

Κι ενώ το βλέμμα των Ελλήνων φιλάθλων είναι κυρίως στραμμένο στο ιστορικό αυριανό παιχνίδι απέναντι στην Κόστα Ρίκα, κάθε άλλο παρά αδιάφορα μπορούν να χαρακτηριστούν τα δύο αποψινά ματς, με κοινό παρονομαστή το λατινοαμερικάνικο «χρώμα».

Στις 19:00 ώρα Ελλάδος, στο Μπέλο Οριζόντε, η οικοδέσποινα Βραζιλία αντιμετωπίζει την εξαιρετική στον πρώτο γύρο Χιλή, με την ποιότητα των δύο ομάδων να προϊδεάζει για ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Στοίχημα για το συγκρότημα του Φελίπε Σκολάρι, η βελτίωση της αμυντικής του εικόνας, που στη φάση των ομίλων δεν αποτέλεσε υπόδειγμα σταθερότητας, την ώρα που οι Χιλιανοί θα ψάξουν την εκδίκηση για τους αποκλεισμούς τους από τη «σελεσάο» στις διοργανώσεις του 1998 και του 2010, όταν και πάλι την είχαν αντιμετωπίσει στους«16».

Τέσσερις ώρες αργότερα, στο ιστορικό «Μαρακανά», η πρωτοπόρος του ομίλου της Εθνικής μας, Κολομβία, αντιμετωπίζει την Ουρουγουάη, που παρατάσσεται στη σκιά της τετράμηνης τιμωρίας του Λουίς Σουάρες. Ο άσος της Λίβερπουλ, ο οποίος για ακόμη μια φορά υπέπεσε στο ατόπημα της… δαγκωνιάς σε αντίπαλο, θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους στα τέλη Οκτωβρίου, στερώντας από την «σελέστε» την ποιοτικότερη μονάδα της (η μοναδική της ήττα ήρθε άλλωστε στο εναρκτήριο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα, όταν απουσίασε).

Από την πλευρά τους, οι Κολομβιανοί παρουσίασαν εξαιρετική εικόνα στα τρία πρώτα παιχνίδια τους, με μεγάλο επιθετικό πλουραλισμό και δείχνουν έτοιμοι για την υπέρβαση, δικαιολογώντας τις υψηλές προσδοκίες που είχαν δημιουργήσει πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι νικητές των δύο αποψινών αναμετρήσεων θα τεθούν αντιμέτωποι στον πρώτο προημιτελικό, στις 4 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή