Φερνάντο Σάντος: «Περιμένω έναν πολύ δύσκολο αγώνα»

Φερνάντο Σάντος: «Περιμένω έναν πολύ δύσκολο αγώνα»

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μέγιστη προσοχή των παικτών του στον αγώνα της Εθνικής ενάντια στην Κόστα Ρίκα απόψε το βράδυ ζήτησε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο. Ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρόκριση της Εθνικής στους «16» του Μουντιάλ και τόνισε την ανάγκη οι Έλληνες παίκτες να δημιουργήσουν ευκαιρίες στη διάρκεια του αγώνα. Προετοίμασε μάλιστα τους φιλάθλους για ένα δύσκολο παιχνίδι.

«Περιμένω έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Η Κόστα Ρίκα έδειξε στους ομίλους ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Είναι οργανωμένη, συγκεντρωμένη, ανταγωνιστική. Περιμένουμε ότι θα παίξουμε με μια ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να είμαστε καλύτεροι από την Κόστα Ρίκα. Ένας θα κερδίσει. Έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι δύο ομάδες με διαφορετικά στιλ, ελπίζω να κερδίσει η Ελλάδα».

Οσο για το αν η Κόστα Ρίκα αποτέλεσε έκπληξη στο πλαίσιο του Μουντιάλ ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε: «Δεν ήταν άγνωστη η Κόστα Ρίκα. Εγώ την ήξερα. Την ήξερα ως ομάδα. Ήταν στον όμιλο του θανάτου. Πολλοί εξεπλάγησαν ιδιαίτερα όσοι κάνουν προγνωστικά. Έτσι έγινε και με την Ελλάδα το 2004. Την είχαν ξεγραμμένη και πέτυχε αυτό το ιστορικό κατόρθωμα. Για αυτό πρέπει να προσέξουμε. Πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά θέλει προσοχή στις αντεπιθέσεις της Κόστα Ρίκα που είναι πολύ καλές. Μοιάζουμε αλλά έχουμε και διαφορές. Παίζουν 4-5-1 κάποιες φορές, που εμείς δεν παίζουμε. Εμείς θα κάνουμε κάτι περισσότερο από τις αντεπιθέσεις. Θα είμαστε προσεκτικοί γιατί η Κόστα Ρίκα έχει καλές αντεπιθέσεις. Δεν νομίζω ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό. Δεν βλέπω γιατί να αλλάξει η Κόστα Ρίκα τον τρόπο που έπαιζε μέχρι τώρα».

Απαντώντας σε ερώτηση για την ετοιμότητα του Ορέστη Καρνέζη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η τελική απόφαση ανήκει στους γιατρούς αλλά και τον ίδιο. «Δεν ξέρω για τον Καρνέζη. Σήμερα έκανε κανονικά. Θα παίξει μόνο αν είναι 100% έτοιμος. Αν οι γιατροί δώσουν το ΟΚ, θα παίξει. Έχει ένα πόνο στην πλάτη. Δεν ξέρω αν είναι χρυσή ευκαιρία, χρυσό επίτευγμα θα είναι να φτάσουμε στον τελικό. Γράφουμε ιστορία. Μόνο 8 ομάδες έχουν κατακτήσει παγκόσμιο κύπελλο. Θα είναι ευκαιρία».

Κληθείς να σχολιάσει το κλίμα στις κερκίδες ο Φ. Σάντος δήλωσε ότι οι παίκτες θα έχουν το μυαλό στην Κόστα Ρίκα. «Οι παίκτες μου θα ασχοληθούν με την Κόστα Ρίκα, όχι με τις κερκίδες. Βλέπω φυσικό οι βραζιλιάνοι να υποστηρίζουν μια λατινοαμερικάνικη ομάδα. Δεν ξέρω αν δεν τους αρέσει για κάποιο λόγο η Ελλάδα. Δεν θα το πάρουμε κατάκαρδα. Και άλλα τρία ματς να παίξουμε, μπορεί να είναι έτσι. Η Βραζιλία μπορεί να μιλά την ίδια γλώσσα με εμένα αλλά υποστηρίζουν άλλες ομάδες. Τι να κάνουμε»;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή