Ψυχοφθόρο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ψυχοφθόρο Παγκόσμιο Κύπελλο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέο απροσδόκητο ήρωα, τον 34χρονο τερματοφύλακα Ζούλιο Σέζαρ, η Βραζιλία απέφυγε το Σάββατο τα «εμφράγματα», καταφέρνοντας να πάρει την πρόκριση για τους προημιτελικούς, στα πέναλτι (1-1, 3-2 πεν.) κόντρα στη Χιλή. Οι μνήμες του 1950, όταν η Σελεσάο είχε απολέσει το τρόπαιο στο Μαρακανά από την Ουρουγουάη ξύπνησαν ξανά, αφού οι Χιλιανοί έφθασαν λίγα… εκατοστά από μία επική νίκη.

Ακόμα κι αυτή τη φορά, όμως, παρά την πρόκριση αρκετοί Βραζιλιάνοι δεν άντεξαν τις συγκινήσεις, αφού ένας 69χρονος έχασε τη ζωή του λόγω καρδιακής προσβολής, κατά τη διαδικασία των πέναλτι. Επίσης, 98 άτομα, 60 εκ των οποίων βρίσκονταν στο γήπεδο του Μπέλο Οριζόντε, χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια λόγω της αυξημένης πίεσης. Η Βραζιλία οφείλει σε μεγάλο ποσοστό την πρόκρισή της στον Σέζαρ, ο οποίος έπιασε δύο πέναλτι και είδε άλλο ένα χτυπάει στο δοκάρι του. Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, οι Βραζιλιάνοι είχαν ξανά την τύχη με το μέρος τους, αφού το δοκάρι σταμάτησε και το σουτ του Πινίγια.

Με λιγότερο ψυχθοφόρο τρόπο, η Κολομβία απέφυγε το εμπόδιο της Ουρουγουάης (2-0) η οποία χωρίς τον Λουίς Σουάρες έδειξε για μία ακόμη φορά πως χάνει πολύ από τη δύναμή της. Αντίθετα, οι Κολομβιανοί μπορεί να μην έχουν στη διάθεσή τους τον Ραδαμέλ Φαλκάο, έχουν, όμως, τον Χάμες Ροδρίγες, ο οποίος καλύπτει κάθε κενό της ομάδας του. Ο 22χρονος μέσος σημείωσε και τα δύο γκολ, φθάνοντας τα πέντε στη διοργάνωση, ενώ το πρώτο του στον αγώνα του Μαρακανά συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα όλων των εποχών σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Κολομβία σίγουρα θα αποτελέσει μεγάλο εμπόδιο για τη Βραζιλία στον προημιτελικό της Παρασκευής στη Φορταλέζα.

Θέση στους «8» πήρε και η Ολλανδία, αποκλείοντας προχθές το αξιόμαχο Μεξικό (2-1) που κρατούσε την πρόκριση μέχρι και το 88΄. Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε αντίξοες κλιματικές συνθήκες και εφαρμόστηκε το «τάιμ άουτ», οι Μεξικανοί στρίμωξαν την πιο εντυπωσιακή ομάδα του τουρνουά και προηγήθηκαν με τον Ντος Σάντος στο 48΄. Οι «οράνιε» λυτρώθηκαν πρώτα στο 88΄ από τον Σνάιντερ και στις καθυστερήσεις από την… πονηριά του Αριεν Ρόμπεν. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός με μια βουτιά ξεγέλασε τον διαιτητή, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο τον είχε αδικήσει σε παρόμοια, αλλά καθαρή φάση για πέναλτι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή