Ενθουσιώδης υποδοχή της Εθνικής

Ενθουσιώδης υποδοχή της Εθνικής

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας πραγματοποιήσει ένα βήμα προς τα εμπρός αλλά και με ένα αίσθημα χαρμολύπης ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, τα μέλη της ελληνικής αποστολής προσγειώθηκαν χθες το απόγευμα στο «Ελ. Βενιζέλος», μετά την αξιοπρεπέστατη παρουσία τους στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η χαρά της πρόκρισης στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετριάστηκε από τον δραματικό αποκλεισμό από την Κόστα Ρίκα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε περίπου 200 άτομα να δώσουν το «παρών» στα Σπάτα, όπου αποθέωσαν τους παίκτες, όχι όμως και τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος δεν ταξίδεψε μαζί με την ομάδα.

Οι φίλαθλοι, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των παικτών, χειροκρότησαν θερμά τους διεθνείς και κυρίως τον μοιραίο παίκτη του αγώνα με την Κόστα Ρίκα, τον Φάνη Γκέκα. Ο Λαρισαίος επιθετικός έδειξε συγκινημένος από τη στήριξη του κόσμου και πλέον προσπαθεί να αφήσει πίσω του την ατυχή στιγμή του χαμένου πέναλτι.

Το «ευχαριστώ» του κόσμου δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητο από τους παίκτες, με τον Κώστα Κατσουράνη να δηλώνει: «Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθε εδώ, αλλά και όλους τους Ελληνες. Δυστυχώς για λίγο δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε περισσότερη χαρά. Είμαστε υπερήφανοι και ευχαριστούμε τον κόσμο που το αναγνωρίζει».

Το ταξίδι αυτό της Εθνικής ολοκληρώθηκε χθες και πέρα από μία γλυκόπικρη γεύση αφήνει και αρκετά ερωτήματα για τη στάση του «αρχιτέκτονα» της ομάδας Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναχώρησε από τη Βραζιλία το βράδυ μετά τον αγώνα της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα και, όπως υποστήριξε ο ίδιος με δηλώσεις του στο gazzetta.gr, η απόφαση αυτή δεν ήταν δική του αλλά της ΕΠΟ. «Ολο αυτό είναι ένα μπέρδεμα που με κάνει να στεναχωριέμαι πολύ και ελπίζω να μη χρειαστεί να δευτερολογήσω πάνω σ’ αυτό. Την ημέρα του αγώνα, στις 2 το μεσημέρι, ενημερώθηκα από έναν συνεργάτη μου ότι η Ομοσπονδία μας έκλεισε, σε όλους τους Πορτογάλους, εισιτήρια για να φύγουμε –σε περίπτωση αποκλεισμού– αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Με δυσαρέστησε και που έκλεισαν εισιτήρια για να φύγω αμέσως μετά τη λήξη του ματς και να μην είμαι μαζί με την ομάδα μου το βράδυ, αλλά και που ενημερώθηκα μέσω συνεργάτη και όχι απευθείας. Μίλησα σχετικά με τον Τάκη Φύσσα και του είπα ότι με στεναχώρησε πολύ αυτή η επιλογή», τόνισε ο κ. Σάντος.

Ωστόσο, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, διά στόματος του προέδρου της Γιώργου Σαρρή, διέψευσε τον πρώην, πλέον, ομοσπονδιακό τεχνικό: «Ηταν δική του επιλογή. Το ίδιο είχε συμβεί και μετά το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, είχε κλείσει δηλαδή εισιτήρια. Εγώ το πληροφορήθηκα μόνο όταν τον είδα να αποχαιρετά τους παίκτες στα αποδυτήρια. Θα ήταν ευπρόσδεκτος αν άλλαζε γνώμη και ήταν εδώ μαζί μας».

Η αποχώρηση του Σάντος από την Εθνική συνοδεύτηκε και με κάποιες αινιγματικές δηλώσεις του Πορτογάλου σε ραδιόφωνο της πατρίδας του, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι παίκτες στην παράταση του αγώνα με την Κόστα Ρίκα είχαν περισσότερο στο μυαλό τους να σημειώσουν ένα ιστορικό γκολ για την Ελλάδα παρά να βοηθήσουν με ομαδικό παιχνίδι.

Τους διεθνείς υποδέχτηκε εκπροσωπώντας την πολιτεία ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα του προπονητικού κέντρου: «Αυτή είναι η μέρα των διεθνών. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όπως όλοι οι Ελληνες. Είναι υποχρέωση της πολιτείας το προπονητικό κέντρο, το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι δεδομένο και θα το δρομολογήσουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή