Προκρίσεις μέσω παράτασης για Αργεντινή και Βέλγιο

Προκρίσεις μέσω παράτασης για Αργεντινή και Βέλγιο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ήρωα τον Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος σκόραρε δύο λεπτά πριν τη λήξη της παράτασης, η Αργεντινή πήρε την πρόκριση για τους «8» του Μουντιάλ, επικρατώντας της Ελβετίας με 1-0 στο Σάο Πάολο.

Η «αλμπισελέστε» δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ, που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ανταγωνιστική και κατάφερε να εγκλωβίσει σε μεγάλο βαθμό τον Λιονέλ Μέσι, έχοντας σε σπουδαία μέρα και τον γκολκίπερ της, Ντιέγκο Μπενάλιο.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους Ευρωπαίους να χάνουν δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με τους Τσάκα και Ντρμιτς και την Αργεντινή να παίρνει να ηνία του ματς στην επανάληψη, αλλά να μην καταφέρνει να νικήσει τον τερματοφύλακα της Βόλφσμπουργκ.

Τελικά, την λύση έδωσε ο Ντι Μάρια στο 118’, όταν, μετά από εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Λιονέλ Μέσι, έστειλε με αριστερό πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα. Πάντως, οι Ελβετοί στάθηκαν πολύ άτυχοι στις καθυστερήσεις, με τον Τζεμαϊλί να στέλνει εξ επαφής την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά, πριν αστοχήσει στην επαναφορά.

Αργεντινή (A.Σαμπέγια): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο (105'+1 Μπασάντα), Μασεράνο, Γκάγκο (106' Μπίλια), Ντι Μαρία, Μέσι, Λαβέτσι (74' Παλάσιο), Ιγκουαΐν.

Ελβετία (Ο.Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λίχτσταϊνερ, Τζουρού, Σερ, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Ινλέρ, Τσάκα (66' Φερνάντες), Σακίρι, Μεχμέντι (113' Τζεμαϊλί), Ντρμιτς (82' Σεφέροβιτς).

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Το Βέλγιο νίκησε τον… Χάουαρντ

Το Βέλγιο είναι η ομάδα που θα βρει απέναντί της στην οκτάδα η Αργεντινή, με το συγκρότημα του Μαρκ Βίλμοτς να επικρατεί τρεις ώρες αργότερα των ΗΠΑ με 2-1 στην παράταση.

Οι Βέλγοι δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών σε όλο το παιχνίδι, ωστόσο ο Αμερικανός γκολκίπερ, Τιμ Χάουαρντ, έμοιαζε ανίκητος, προσθέτοντας στο ενεργητικό του πολλές σωτήριες επεμβάσεις.

Τελικά, το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλίνσμαν λύγισε στο έξτρα ημίωρο, δεχόμενο δύο γκολ σε 12 λεπτά (93'-105'), από τους Ντε Μπράουνε και Λουκάκου. Οι ΗΠΑ μείωσαν στο 107' με τον Γκριν και ακολούθησε συγκλονιστικό παιχνίδι μέχρι το φινάλε, με το σκορ, ωστόσο, να παραμένει ίδιο.

Βέλγιο (M.Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ντε Μπράουνε, Φελαϊνί, Αζάρ (110’ Τσαντλί), Μέρτενς (61’ Μιραλάς), Φαν Μπούιτεν, Οριγκί (90’ Λουκάκου)

ΗΠΑ (Γ.Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Γκονζάλεζ, Μπράντλεϊ, Μπίσλερ, Μπίσλι, Ντέμπσι, Μπεντόγια (105+1’ Γκριν), Τζόουνς, Ζούσι (72’ Βοντολόφσκι), Κάμερον, Τζόνσον (32’ Γεντλίν)

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή