Ανοίγει η αυλαία των προημιτελικών

Ανοίγει η αυλαία των προημιτελικών

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι ξεκινά η φάση των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου απόψε, αφού στις 19.00 η Γερμανία συγκρούεται με τη Γαλλία, τέσσερις ώρες πριν από την αναμέτρηση της οικοδέσποινας Βραζιλίας με την Κολομβία.

Με τους Γάλλους, όπως ο βετεράνος αμυντικός Μαξίμ Μποσίς, να ζητούν ακόμη εκδίκηση για τον χαμένο ημιτελικό στην Ισπανία το 1982, οι Γερμανοί ετοιμάζονται για μια σκληρή μάχη που θα δείξει αν δικαιούνται να λογίζονται μεταξύ των φαβορί για το τρόπαιο.

Ωστόσο ένα αναπάντεχο πλήγμα απειλεί να τους καταβάλει ενόψει του αγώνα στο Μαρακανά του Ρίο, καθώς επτά από τους Γερμανούς διεθνείς εμφάνισαν χτες ελαφρά συμπτώματα γρίπης, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιόακιμ Λεβ, που αρνήθηκε να πει για ποιους ποδοσφαιριστές πρόκειται. «Συνεπώς είναι πολύ νωρίς να καταλήξω σε οριστικές αποφάσεις σχετικά με την εντεκάδα», πρόσθεσε πονηρά ο Γερμανός τεχνικός. Ο αμυντικός Ματ Χούμελς έλειψε από τον αγώνα με την Αλγερία λόγω πυρετού, αλλά προχτές δήλωσε ότι έχει συνέλθει και ανέβασε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία του στην παραλία.

Ο Αντρέ Σούρλε, μετά την εμφάνισή του που χάρισε το πρώτο γκολ κόντρα στην Αλγερία, ζητά να είναι βασικός στον αποψινό αγώνα και όχι αναπληρωματικός του Μάριο Γκέτζε όπως στον αγώνα της Δευτέρας. «Ο καθένας θα ήθελε να είναι πάνω στο χορτάρι κατά το εναρκτήριο λάκτισμα, κι εγώ νιώθω πολύ καλύτερα ως βασικός», είπε ο παίκτης της Τσέλσι.

Στο γαλλικό στρατόπεδο έχουν μια ασαφή αισιοδοξία που πηγάζει από τις μεστές εμφανίσεις των «μπλε» στη διοργάνωση. Ωστόσο αφήνουν την ετικέτα του επικρατέστερου στα «πάντσερ»: «Οι Γερμανοί είναι το φαβορί με βάση το παρελθόν τους, αν και όλα μπορεί να γίνουν σε ένα ματς», είπε ο Μπλεζ Ματουιντί. Πρόσθεσε ότι η Γαλλία έχει βελτιωθεί από τη φιλική ήττα από τους Γερμανούς στο Παρίσι πριν από ενάμιση χρόνο.

Αν η Ευρώπη ζει και αναπνέει για τη γαλλογερμανική μονομαχία, στη Νότια Αμερική την παράσταση κλέβει το… ντέρμπι του καφέ! Η «Σελεσάο» αντιμετωπίζει τους «Καφετέρος» στη Φορταλέζα, και αναμένονται μια σπουδαία μάχη φαντεζί ποδοσφαιριστών στο χόρτο και μια… κατακίτρινη μονομαχία στις εξέδρες.

Μπορεί η Κολομβία να μην έχει τον Ραδαμέλ Φαλκάο στη φετινή διοργάνωση, όμως στο πρόσωπο του Χάμες Ροδρίγες επίσης της Μονακό έχει βρει τον ηγέτη που όχι μόνο ανεβάζει ποιοτικά την ομάδα αλλά και έχει σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με πέντε γκολ.

Με βάση τις αμυντικές αδυναμίες που εμφανίζει η Βραζιλία και παρ’ ολίγον να εκμεταλλευτεί η Χιλή, αλλά και το ψυχολογικό βάρος στους ώμους των διεθνών της Σελεσάο που υποχρέωσε την ομοσπονδία της Βραζιλίας να καλέσει ψυχολόγο, οι Κολομβιανοί νιώθουν ότι έχουν τη μοναδική ευκαιρία όχι μόνο να μπουν για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Μουντιάλ αλλά και να πετύχουν μια έκπληξη για την οποία θα μιλούν γενιές και γενιές των συμπατριωτών τους.

Τουλάχιστον οι Βραζιλιάνοι θα έχουν κανονικά τον Νεϊμάρ στην εντεκάδα, καθώς ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή