Στα ημιτελικά Αργεντινή και Ολλανδία

Στα ημιτελικά Αργεντινή και Ολλανδία

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα φαβορί κέρδισαν τελικά τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια για τα ημιτελικά του Μουντιάλ. Αργεντινή και Ολλανδία ξεπέρασαν τα εμπόδια του Βελγίου και της Κόστα Ρίκα, δίνοντας ραντεβού για την μεταξύ τους αναμέτρηση το βράδυ της Τετάρτης, με έπαθλο μια θέση στον τελικό.

Αν και δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της, η Αργεντινή πήρε πρώτη την πρόκριση το απόγευμα, επικρατώντας με 1-0 του Βελγίου στη Μπραζίλια.

Σε ένα παιχνίδι τακτικής, με λίγες καλές φάσεις και από τις δύο ομάδες, το γκολ του Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο 8ο λεπτό στάθηκε αρκετό για την «αλμπισελέστε». Στο δεύτερο ημίχρονο έκανε διαχείριση του σκορ, επιτρέποντας λίγες ευκαιρίες στο Βέλγιο.

Από την πλευρά του, το συγκρότημα του Μαρκ Βίλμοτς μάλλον αδίκησε τον εαυτό του. Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πλούσιο ταλέντο του, σπαταλώντας πολλές επιθέσεις με βαθιές μπαλιές και σέντρες από τα πλάγια, οι οποίες εξουδετερώθηκαν εύκολα από την άμυνα των Λατινοαμερικάνων.

Πέρα από το «χρυσό» γκολ, ο Ιγκουαΐν είχε δοκάρι στα μέσα της επανάληψης και ο Λιονέλ Μέσι χαμένο τετ α τετ στις καθυστερήσεις. Οι Βέλγοι έφτασαν κοντά στο γκολ με κεφαλιά του Μιραλάς στο πρώτο μέρος και με ενέργεια του Λουκάκου στην εκπνοή.

Αργεντινή (Α.Σαμπέγια): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Μπασάντα, Μασεράνο, Μπίλια, Ντι Μαρία (33' Πέρες), Λαβέτσι (71' Παλάσιο), Μέσι, Ιγκουαΐν (81' Γκάγκο).

Βέλγιο (Μ.Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπρούινε, Μιραλάς (60' Μέρτενς), Αζάρ (75' Τσαντλί), Οριγκί (59' Λουκακού).

Στα πέναλτι οι Ολλανδοί

Πιο δύσκολη αποδείχθηκε η αποστολή της Ολλανδίας λίγες ώρες αργότερα, μιας και χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κόστα Ρίκα.

Οι «οράνιε» κυριάρχησαν στο παιχνίδι, ωστόσο βρήκαν απέναντί τους μια αντίπαλο αποφασισμένη να τα δώσει όλα για την πρόκριση, μένοντας στο 0-0, τόσο στο 90λεπτο, όσο και στην παράταση.

Η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής αμύνθηκε σθεναρά, ωστόσο στην διαδικασία των πέναλτι η εμπειρία των Ολλανδών έκανε την διαφορά, επικρατώντας με 4-3. Η Ολλανδία ήταν απόλυτα εύστοχη, ενώ κίνηση «ματ» αποδείχθηκε η αλλαγή τερματοφύλακα από τον Λουίς Φαν Χάαλ στο 120’, μιας και ο Τιμ Κρουλ, απέκρουσε δύο χτυπήματα των Κοσταρικανών, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή