Ωρα πρώτου ημιτελικού στο Μουντιάλ

Ωρα πρώτου ημιτελικού στο Μουντιάλ

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου σφραγίζεται απόψε με την αναμέτρηση της Βραζιλίας με τη Γερμανία στο Μπέλο Οριζόντε, με το όνομα «Νεϊμάρ» να βρίσκεται στα χείλη όλων από το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο 22χρονος σούπερ σταρ της Βραζιλίας κόντεψε να μείνει ανάπηρος από την αντιαθλητική γονατιά που δέχτηκε στη μέση από τον Χουάν Καμίλο Σούνιγα στη νίκη με 2-1 της «Σελεσάο» επί της Κολομβίας, αλλά τη γλίτωσε με μόνο ενάμιση μήνα εκτός αγώνων. Χάνει όμως την κορύφωση της σπουδαιότερης διοργάνωσης της έως τώρα καριέρας του, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι μπορεί και να αγωνιστεί.

Χτες η ομοσπονδία της Βραζιλίας αλλά και ο ίδιος ο Νεϊμάρ διέψευσαν ότι ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα θα υποβληθεί σε ειδική θεραπεία ώστε να προλάβει τον τελικό, εφόσον η ομάδα του ξεπεράσει το ψηλό εμπόδιο της Γερμανίας απόψε. Επιπλέον η ομοσπονδία πιέζει τη FIFA για παραδειγματική τιμωρία του Σούνιγα, καταθέτοντας βίντεο στην παγκόσμια ομοσπονδία που φέρεται να δείχνει ότι ο Κολομβιανός είχε πρόθεση να χτυπήσει τον Βραζιλιάνο και πρέπει να τιμωρηθεί. Εντονα παράπονα υπάρχουν και για τον διαιτητή που δεν έδειξε ούτε κίτρινη κάρτα στον Σούνιγα.

Ετσι η «Πεντακαμπεάο» (δηλαδή πέντε φορές πρωταθλήτρια) υποχρεώνεται να δοκιμάσει ένα νέο σχήμα χωρίς τον Νεϊμάρ αλλά και χωρίς τον Τιάγκο Σίλβα, που μετά τη χαρά από το τέρμα που πέτυχε δέχτηκε την ψυχρολουσία μιας κίτρινης κάρτας που τον αφήνει εκτός του ημιτελικού. Οι Βραζιλιάνοι έκαναν παράσταση και γι’ αυτό στη FIFA, ελπίζοντας μάταια σε αναίρεση της κάρτας. Το δεύτερο γκολ των Βραζιλιάνων πέτυχε ο Νταβίντ Λουίζ, ενώ μείωσε από το σημείο του πέναλτι ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ Χάμες Ροδρίγες.

Πάντως ο τραυματισμός του Νεϊμάρ προσφέρει και μια ιδανική δικαιολογία όχι μόνο στον προπονητή Λουίς Φελίπε Σκολάρι αλλά και σε όλη τη χώρα για την περίπτωση αποτυχίας είτε απόψε είτε στον τελικό.

Η υπόθεση Νεϊμάρ δεν έχει αναστατώσει μόνο τους Βραζιλιάνους αλλά και τους Γερμανούς, που τώρα ψάχνονται για το τι Βραζιλία θα έχουν να αντιμετωπίσουν στις 23.00 ώρα Ελλάδας στο γήπεδο Μινεϊράο.

«Θα καταστρώσουμε ένα καλό σχέδιο και θα δυσκολέψουμε τους Βραζιλιάνους», υποσχέθηκε πάντως ο τεχνικός των Γερμανών Γιόακιμ Λεβ. «Οι πιθανότητες είναι 50-50 και όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες», πρόσθεσε. Ούτε κι ο ίδιος όμως θα έμεινε ικανοποιημένος από τη φτωχή νίκη (1-0 με γκολ του Ματς Χούμελς) απέναντι σε μια κακή Γαλλία.

Στον άλλο ημιτελικό θα αγωνιστούν αύριο η Ολλανδία με την Αργεντινή, ύστερα από την πρόκριση που πήραν σε δύο εντελώς διαφορετικούς προημιτελικούς το Σάββατο. Η Αργεντινή πήρε μια «στενή» νίκη με 1-0 επί του Βελγίου χάρη σε μια έμπνευση του Γονσάλο Ιγουαΐν σε ματς που κάθε άλλο παρά ενθουσίασε.

Αντιθέτως η Ολλανδία έδειξε ότι το μεγαλύτερο ατού της δεν είναι ούτε ο Αριεν Ρόμπεν ούτε ο Ρόμπι Φαν Πέρσι -που δεν μπόρεσαν να σκοράρουν για 120 λεπτά επί της Κόστα Ρίκα- αλλά ο τεχνικός των «Οράνιε» Λούις φαν Χάαλ, που άλλαξε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης τον τερματοφύλακά του για να μπει ο Τιμ Κρουλ της Νιουκάστλ και να στερήσει με τις δύο αποκρούσεις του στα πέναλτι μια σπουδαία έκπληξη από τους Κοσταρικανούς.

Από τον ημιτελικό της Ολλανδίας με την Αργεντινή αύριο θα είναι απών ο Ανχελ ντι Μαρία, που χτύπησε στον αγώνα με το Βέλγιο και αντικαταστάθηκε. Είναι μάλιστα τέτοια η επιθυμία του αργεντίνικου επιτελείου να προλάβει το αυριανό παιχνίδι στο Σάο Πάουλο ο άσος της Ρεάλ, ώστε τον υπέβαλαν σε θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεπεραστεί η θλάση στο δεξί του πόδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή