Καταιγιστική η Γερμανία διέσυρε τη Βραζιλία με 7-1

Καταιγιστική η Γερμανία διέσυρε τη Βραζιλία με 7-1

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε τον πιο εμφατικό και ταυτόχρονα ντροπιαστικό τρόπο για την οικοδέσποινα Βραζιλία, η Γερμανία πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό του Μουντιάλ, επικρατώντας με 7-1 στο Μπέλο Οριζόντε.

Αγγίζοντας την τελειότητα στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έκλεισε με σκορ 5-0, η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη «σελεσάο», που βίωσε την πιο ταπεινωτική νύχτα της ιστορίας της, μπροστά στο αποσβολωμένο κοινό της.

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Σίρλε και Κρόος, ενώ από ένα πρόσθεσαν οι Μίλερ, Κεντίρα και Κλόζε, με τον τελευταίο μάλιστα να γίνεται ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, φτάνοντας τα 16 γκολ.

Πλέον, τα «πάντσερ» περιμένουν μια εκ των Ολλανδίας ή Αργεντινής στον τελικό της Κυριακής, στο ιστορικό «Μαρακανά».  Αντίθετα, η Βραζιλία θα αναζητήσει την παρηγοριά στην 3η θέση, απέναντι στον ηττημένο του δεύτερου ημιτελικού, που διεξάγεται απόψε.

Το παιχνίδι

Το κλίμα που επικρατούσε στο Μπέλο Οριζόντε ήταν πανηγυρικό, με τους Βραζιλιάνους να μπαίνουν αποφασισμένοι για την πρόκριση, παρά τις απουσίες των Νεϊμάρ και Τιάγκο Σίλβα. Ο ενθουσιασμός της εξέδρας έδωσε μια ώθηση στη «σελεσάο» στα πρώτα λεπτά, ωστόσο οι Γερμανοί κατάφεραν πολύ γρήγορα, με σωστή κυκλοφορία της μπάλας, να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης.

Η δράση μεταφέρθηκε έξω από την βραζιλιάνικη περιοχή και το πρώτο γκολ για τα «πάντσερ» δεν άργησε να έρθει, με δράστη τον συνήθη ύποπτο Μίλερ. Ο Τόνι Κρόος εκτέλεσε στο 11' κόρνερ από τα δεξιά και ο επιθετικός της Μπάγερν, εντελώς ξεχασμένος από την άμυνα της Βραζιλίας, δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα στην κίνηση.

Το γκολ έκοψε τα πόδια των διοργανωτών και αυτό που ακολούθησε ήταν η απόλυτη κατάρρευση τους. Η Γερμανία πίεζε και έκλεβε πολύ εύκολα την μπάλα, φτάνοντας δια περιπάτου μπροστά από την εστία του Ζούλιο Σέζαρ, οποίος μέσα σε έξι λεπτά, μάζεψε την μπάλα τέσσερις φορές από την εστία του.

Το τέρμα του Μίλερ ακολούθησαν αυτά των Κλόζε (23’), Κρόος (24’, 26’) και Κεντίρα (29’), όλα πανομοιότυπα σε δημιουργία και εκτέλεση, με την ψυχραιμία των Γερμανών στην τελική προσπάθεια να είναι παροιμιώδης. Μάλιστα, ο Μίροσλαβ Κλόζε έγραψε ιστορία, μιας και το γκολ που πέτυχε ήταν το 16ο σε Μουντιάλ, επίδοση που τον κατατάσσει στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας, ξεπερνώντας τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο.

Η «σελεσάο» έκανε στο ξεκίνημα της επανάληψης την απέλπιδα προσπάθεια για να συμμαζέψει το σκορ και να σώσει την αξιοπρέπειά της, ωστόσο ο αξεπέραστος, για ακόμη μια φορά, Μάνουελ Νόιερ δεν της το επέτρεψε.

Ο Αντρέ Σίρλε μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή 58’ και πρόσθεσε ακόμη δύο γκολ στο ενεργητικό της Γερμανίας (69’-79), δίνοντας ακόμη πιο θριαμβευτικό τόνο στη νίκη της, κάτω από τα ιπποτικά χειροκροτήματα όσων Βραζιλιάνων είχαν απομείνει στις εξέδρες του «Μινεϊράο».

Το μόνο που κατάφερε το συγκρότημα του Φελίπε Σκολάρι ήταν να πετύχει το «γκολ της τιμής» στο 90’ με τον Όσκαρ, ωστόσο τίποτα δεν μπορούσε να διασώσει τους Βραζιλιάνους από την πιο ταπεινωτική ήττα της ιστορίας τους. Το τελευταίο σφύριγμα του Μεξικανού διαιτητή Μάρκο Ροντρίγκες βρήκε αρκετούς από τους ποδοσφαιριστές τους να ξεσπούν σε κλάματα.

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Βραζιλία (Φ.Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Νταβίντ Λουίζ, Ντάντε, Μαρσέλο, Λουίζ Γκουστάβο, Φερναντίνιο (46' Παουλίνιο), Οσκάρ, Χουλκ (46' Ραμίρες), Μπερνάρντ, Φρεντ (70' Γουίλιαν)

Γερμανία (Γ.Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς (46' Μέρτεζακερ), Χέβεντες, Κεντίρα (76' Ντράξλερ), Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Μίλερ, Οζίλ, Κλόζε (58' Σίρλε).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή