Γερμανία: Θριαμβευτικά πρωτοσέλιδα για την ιστορική νίκη

Γερμανία: Θριαμβευτικά πρωτοσέλιδα για την ιστορική νίκη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πηγαίους τίτλους και άκρατη θριαμβολογία τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης υποδέχτηκαν τη νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας με 7-1 απέναντι στη Βραζιλία στο γήπεδο του Μπέλο Οριζόντε.

«Θαύμα» και «ιστορικό» ήταν δύο από τις λέξεις που συχνά χρησιμοποίησαν τα γερμανικά on line μέσα μαζικής ενημέρωσης για τον ιστορικό όπως εξελίχθηκε ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μπέλο Οριζόντε. «Απίστευτο! Γιγαντιαίο! Φανταστικό!» έγραψε η Bild στην on line διαδικτυακή έκδοσή της που είχε τίτλο «Σας ευχαριστούμε. Σας αγαπάμε».

Στη έντυπη έκδοσή της η εφημερίδα έχει στην πρώτη σελίδα, τον τίτλο «Χωρίς λόγια» με το σκορ 7-1 και μια φωτογραφία των ποδοσφαιριστών Τόνι Κρος και Σάμι Κεντίρα να πανηγυρίζουν. Η Die Welt και αυτή στην on line έκδοσή της γράφει «Το θαύμα του Μπελο Οριζόντε είναι ήδη ένας θρύλος».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει τίτλο στην ιστοσελίδα της «Το έβδομο θαύμα του ποδοσφαίρου » και χαρακτηρίζει τη νίκη με 7-1 ως ένα «ιστορικά μνημειώδες έργο».

Η Sueddeutsche Zeitung έχει τίτλο: «Η Γερμανία πηγαίνει στο Ρίο, η Βραζιλία πηγαίνει σπίτι της» στη διαδικτυακή έκδοσής της.

Το δε περιοδικό Stern έγραψε απλά «η πιο εντυπωσιακή παράσταση της Γερμανίας στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή