Ενας τελικός γεμάτος ερωτήματα

Ενας τελικός γεμάτος ερωτήματα

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αργεντινή και Γερμανία συγκρούονται στο Μαρακανά (22.00) για τρίτη φορά στην ιστορία τους σε επίπεδο τελικού Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δύο εκ των μεγαλύτερων ομάδων όλων των εποχών σε Μουντιάλ. Πέντε συνολικά τρόπαια, μοιρασμένα σε δύο ηπείρους, σε δύο χώρες. Τρία για τους Ευρωπαίους και δύο για τους Λατίνους.

Κι αν για την Αργεντινή μπορούμε να ξεχωρίσουμε απ’ όλους τον Μέσι, για τη Γερμανία η κατάσταση περιπλέκεται. Είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα Παγκόσμια Κύπελλα, Μίροσλαβ Κλόζε; Είναι ο εξαιρετικός Μίλερ; Είναι ο αρχηγός Λαμ; Ο Σβαϊνστάιγκερ;

Σε αυτές τις ερωτήσεις, η απάντηση μοιάζει να έρχεται διά της πλαγίας οδού, καθώς η αποτελεσματικότητα της Εθνικής Γερμανίας, απορρέει από τη συνολική προσπάθεια. Η ομάδα πάνω από όλους και η αξία των παικτών σε δεύτερο επίπεδο.

Η Αργεντινή κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ολλανδίας στον ημιτελικό, σε μια πορεία που έχει αμφισβητηθεί από φίλους και εχθρούς. Δεν έθελξε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, δεν ξεχώρισε σε κάποιο παιχνίδι, δεν απέκλεισε εμφατικά κάποιον από τους αντιπάλους της.

Αντίθετα η Γερμανία, έχει πλέον έναν επιπρόσθετο λόγο να υπερηφανεύεται. Οχι μόνον απέκλεισε τη διοργανώτρια Βραζιλία με το απίστευτο 7-1, αλλά την ανάγκασε και στην πιο ευρεία ήττα της ιστορίας της από καταβολής… ποδοσφαίρου!

Η κόντρα των προπονητών έχει κι αυτή αρκετό ενδιαφέρον. Ο Αλεχάντρο Σαμπέγια βρέθηκε ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο των Αργεντινών κατηγορούμενος για αναχρονιστικό ποδόσφαιρο και λανθασμένη προσέγγιση των δυνατοτήτων της ομάδας του. Κι, όμως, με τον δικό του τρόπο, ορθόδοξα ή ανορθόδοξα, έφερε την Αργεντινή ξανά στον τελικό, μετά 24 χρόνια και πέντε αποτυχημένες προσπάθειες σε άλλα Μουντιάλ, που ενδεχομένως να έγιναν και με καλύτερα ρόστερ από το φετινό. Οσο για τον Λεβ, έχει τον τίτλο του προπονητή που φθάνει στην πηγή, αλλά δεν πίνει νερό.

Τα ερωτήματα που μένει να απαντηθούν στη σημερινή κόντρα που θα διεξαχθεί στη «Μέκκα» του ποδοσφαίρου, μοιάζουν να είναι τα εξής: Με τη Γερμανία να λογίζεται ως φαβορί, θα ρίξει τον εγωισμό της, έχοντας προσωπική φύλαξη στον Λιονέλ Μέσι, ή θα ρισκάρει να αφήσει χώρο στον κορυφαίο παίκτη του κόσμου, κινδυνεύοντας να απολέσει τον τίτλο; Θα καταφέρει η Αργεντινή να περιορίσει το ολοκληρωτικό γερμανικό ποδόσφαιρο, νικώντας στη μάχη του κέντρου; Ο Ανχελ Ντι Μαρία, εάν είναι σε θέση να αγωνιστεί, θα ξεκινήσει ως βασικός; Και αν αυτό γίνει, σε ποιο επίπεδο μπορεί να ορίσει τον αγώνα; Ηρθε η ώρα να κατακτήσει ο Μέσι τον μόνον τίτλο που του λείπει, ή μήπως το γεγονός πως ο Κλόζε σκαρφάλωσε στην κορυφή των σκόρερ, θα συνδυαστεί με το πολυπόθητο τρόπαιο; Θα βρεθεί τρόπος να νικηθεί ο Νόιερ, ή θα υπογραμμίσει με έναν τίτλο την επανίδρυση του ρόλου του τερματοφύλακα; Ολες οι απαντήσεις δίνονται απόψε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή