Μετρά τις πληγές η Αργεντινή

Μετρά τις πληγές η Αργεντινή

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Θλιβερό βραβείο» χαρακτήρισε ο Λιονέλ Μέσι τη Χρυσή Μπάλα που, προς έκπληξη των περισσοτέρων, απένεμε προχτές το βράδυ η FIFA στον άσο της Αργεντινής ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στη Βραζιλία.

Εμφανώς στενοχωρημένος από την ήττα στην παράταση από τη Γερμανία, ο 27χρονος πάνω στον οποίον ακουμπούσε όλη η Αργεντινή έδειξε ότι δεν ήθελε το τρόπαιο αυτό, λέγοντας ότι «σήμερα ήταν η μέρα για να κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο». Τη FIFA μάλιστα κατακεραύνωσε και ο πολύς Ντιέγκο Μαραντόνα κάνοντας λόγο για λάθος επιλογή.

Η Αργεντινή εξακολουθεί να προσβλέπει στον Μέσι για την ανάκτηση του παγκόσμιου στέμματος, όμως το 2014 δεν ήταν η σειρά της. Η απογοήτευση από την ήττα, παρά την καλή εμφάνιση στο Μαρακανά θα κάνει καιρό να φύγει. «Εκπροσωπήσαμε την Αργεντινή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο ομολογουμένως καλύτερος παίκτης της «Σελεσιόν» στις φάσεις νοκ-άουτ του τουρνουά Χαβιέρ Μασεράνο. «Ο πόνος αυτός θα κρατήσει για πάντα, αλλά τα δώσαμε όλα και τώρα νιώθουμε άδειοι», πρόσθεσε.

Αυτός που δεν αργεί να φύγει είναι ο Αργεντινός τεχνικός Αλεχάνδρο Σαμπέγια, που με τη δεύτερη θέση χάρισε στην «Αλμπισελέστε» την καλύτερη πορεία σε Μουντιάλ από το 1990. Ο κ. Σαμπέγια αποχωρεί από τον πάγκο της εθνικής, όπως είχε ανακοινωθεί από καιρό.

«Το όνειρο τέλειωσε. Χάσαμε, αλλά τα δώσαμε όλα και επιστρέψαμε στο βάθρο έπειτα από 24 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η αθλητική εφημερίδα «Ολέ» της Αργεντινής. «Χωρίς κύπελλο, αλλά υπερήφανοι», έγραψε η «Λα Νασιόν». Πάντως οι Αργεντινοί πρόλαβαν να γκρινιάξουν και για τη διαιτησία, ιδιαιτέρως για μια φάση όπου ο Γερμανός τερματοφύλακας πέφτει πάνω στον Γονσάλο Ιγουαΐν.

Χτες το πρωί (τοπική ώρα) χιλιάδες οπαδοί της «Αλμπισελέστε» υποδέχθηκαν την αποστολή κατά την επιστροφή της στο αεροδρόμιο του Μπουένος Aϊρες, ενώ ακολούθησε επίσημη υποδοχή στο κτίριο της ομοσπονδίας με τη συμμετοχή και της προέδρου της χώρας Κριστίνα Κίρχνερ.

Το προηγούμενο βράδυ κάποιοι έξαλλοι νεαροί προξένησαν τα συνήθη επεισόδια σε σημεία του Μπουένος Αϊρες, με αποτέλεσμα 70 μικροτραυματισμούς και 120 συλλήψεις.

Πέρα όμως από τα επεισόδια στα οποία στάθηκαν, όπως συνήθως, τα διεθνή δίκτυα, χιλιάδες ήταν οι Αργεντινοί φίλαθλοι που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στον παραδοσιακό χώρο πανηγυρισμών, το μνημείο του Οβελίσκου στο κέντρο του Μπουένος Αϊρες, τραγουδώντας για την εθνική τους ομάδα που έφτασε μέχρι τον τελικό. «Δεν έχουμε να στενοχωρηθούμε για τίποτε, παίξαμε κορυφαία μπάλα», δήλωσε στο Ασοσιέτεντ Πρες ένας 53χρονος κρατώντας στους ώμους του την εξάχρονη κόρη του. «Εδώ έχουμε πάρτι, είμαστε υπερήφανοι για τους πολεμιστές μας», πρόσθεσε ένας 31χρονος, που όμως τόνισε ότι «δυστυχώς ο Μέσι δεν είναι Μαραντόνα».

Η ειρωνεία είναι ότι τον Οβελίσκο, το επίκεντρο των πανηγυρισμών, τον κατασκεύασε το 1936 μια γερμανική εταιρεία…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή